Ny trafikk-rekord på Dagbladet.no

Valgdekninga sendte trafikken i taket.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Mens valgresultatene tikket inn i går kveld ble forsiden av Dagbladet.no lastet ned over 3000 ganger i minuttet. Det ga ny trafikkrekord for en enkelt dag.

Dagbladet.no la ut navnene til alle som sto på valg i alle norske kommuner, slik at alle kunne følge med direkte hvem som ble stemt inn og ut av kommunestyrene.

– Departementet har for første gang samlet inn navnene til alle kandidatene, forklarer redaksjonssjef Jan Thoresen i Dagbladet.no.

Han anslår at det dreier seg om 60 000 navn.

Etter hvert som stemmene ble talt opp i går kveld og i natt, kunne alle følge med på hvor mange mandater de ulike partiene fikk inn og hvem som trolig får plassen.

Helt sikre på å komme inn er de likevel ikke. Personstemmene er ikke med i Dagbladet.nos løsning.

– Hvis en person har fått mange personstemmer, kan den interne rokeringen endres. Det gir likevel et godt bilde på valget, sier Thoresen.

Løsningen ble svært godt mottatt av leserne og førte sammen med dekningen av valget til at det ble satt rekord på Dagbladet.no.

JUBLET I NATT:  Høyres valgvake i Oslo var en hyggelig tilstelning etter hvert som tallene tikket inn. Dagbladet.no la ut alle data direkte etter hvert som de tikket inn. Foto: SCANPIX
JUBLET I NATT: Høyres valgvake i Oslo var en hyggelig tilstelning etter hvert som tallene tikket inn. Dagbladet.no la ut alle data direkte etter hvert som de tikket inn. Foto: SCANPIX Vis mer

Vil gi leserne mest mulig informasjon

Redaktør Even Teimansen på Dagbladet.no er svært godt fornøyd.

– Vi har en klar strategi i Dagbladet.no om å ta leserne på alvor. Det preger også valgdekningen vår og måten vi bruker valgdataene på, sier Teimansen.

– Vi har valgt å gi leserne tilgang til enorme mengder informasjon. Men vi har sortert og presentert det på en slik måte, at det er lett å finne frem til nøyaktig den informasjonen den enkelte leseren er ute etter - enten hun bor på Grünerløkka eller på Tynset.

- I tillegg har vi satset på en omfattende og oppdatert nyhetsdekning rundt valget, og vi slipper leserne til på kommentarplass kontinuerlig, sier Teimansen.

Du kan sjekke hvem som ble valgt inn i din kommune her.

Noe du er fornøyd eller misfornøyd med? Gi oss tilbakemelding i kommentarfeltet.

LA UT NAVN PÅ ALLE SOM STILTE TIL VALG: </B> Redaksjonssjef Jan Thoresen i Dagbladet.no
SJEKK HVEM SOM BLE VALGT INN: På Dagbladet.nos valgsider kan du selv sjekke valgresultatet, og også hvilke personer som står øverst på de ulike listene. <a href=http://www.dagbladet.no/valg2007/resultater/?fk=f&r=09>Sjekk din kommune her.</A>