Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Ny tragedie for Kennedy-familien

ASPEN (NTB-AP): Michael Kennedy, den 39 år gamle sønnen til avdøde senator Robert F. Kennedy, omkom nyttårsaften i en skiulykke i Aspen, Colorado. Kennedy-klanen ble dermed rammet av nok et tragisk dødsfall.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ifølge eieren av skianlegget Aspen Ski kjørte Michael Kennedy inn i et tre da han sto på ski sammen med flere andre familiemedlemmer. I løpet av noen minutter var en skipatrulje på pletten med førstehjelp, og førte ham ned til foten av fjellet, men livet sto ikke til å redde.

39-åringen er det andre av Robert og Ethel Kennedys 11 barn som har mistet livet under tragiske omstendigheter. Bror David døde av en overdose narkotika i Florida i 1984, 29 år gammel.

Politiker-emne

Michael ble på et tidspunkt betraktet som et mulig politiker-emne, men utsiktene til å følge opp slektens lange tradisjoner svant da han sist vår ble anklaget for å ha hatt et forhold til familiens barnevakt.

Skandalen førte til at hans eldre bror, Kongress-representanten Joseph P. Kennedy II, trakk seg fra guvernørvalget i Massachusetts.

Påstander om at barnevakten var 14 år gammel, fikk statsadvokaten i Norfolk, Jeffry Locke, til å starte etterforskning. Sex med mindreårige betraktes som voldtekt i Massachusetts.

Locke lot saken falle fordi verken jenta eller jentas familie ønsket å anmelde forholdet.

Alkohol-problemer

Michael Kennedy var også i rampelyset i andre sammenhenger. I 1997 sto han åpent fram fram og erkjente at han har fått behandling for alkoholisme.

Han var også i medias søkelys da det ble kjent at han og kona, Victoria, skulle separeres. Den siste tida ble det imidlertid meldt at de var gjenforent. Paret har tre barn sammen.

Kennedy ledet Citizens Energy Corp., en ideell organisasjonen som forsyner fattige med olje til oppvarming.

Tragedier i kø

Kennedy-familien har lenge vært det nærmeste amerikanerne har kommet monarkiet, og klanens ve og vel har vært gjenstand for stor interesse.

Legenden startet med Michael Kennedys bestefar Joseph, som bygde opp en stor formue under forbudstiden og som senere ble utnevnt til ambassadør i London av president Franklin D. Roosevelt.

Da hans egne politiske ambisjoner falt i grus, blant annet fordi han hyllet en tysker ved navn Adolf Hitler, bestemte Kennedy seg for å gjøre alt i sin makt for å plassere et av barna i Det hvite hus.

Sønnen Joseph jr. ble drept som 29-åring, da flyet hans eksploderte under annen verdenskrig. Datteren Kathleen døde i en flyulykke i 1948, bare 28 år gammel.

Datteren Rosemary ble født psykisk utviklingshemmet, men sønnen John F. Kennedy oppfylte farens drøm da han ble president. Han ble som kjent drept i en alder av 46 år.

Mindre enn fem år senere var det Michael Kennedys far, senator og tidligere justisminister Robert F. Kennedy som falt for en attentat-manns kuler, mens han drev valgkamp i håp om å bli USAs neste president. Han ble 43 år gammel.

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!