Ny tragisk politijakt

MORTENSRUD (Dagbladet): Med to skytevåpen i bilen forsøkte en mann og en kvinne å kjøre fra politiet i feil kjørebane på E6. En kilometer etter at politiet avsluttet biljakten idet fluktbilen svingte inn imot kjøreretningen på motorveien, frontkolliderte fluktbilen med en møtende bil. Den intetanende sjåføren ligger hardt skadd.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Føreren av den andre bilen er alvorlig skadd, opplyser vaktleder Thor Thomsen ved operasjonssentralen ved Oslo politidistrikt.

Like før klokka 22.00 i går kveld fikk politiet melding om at to personer, en mann og en kvinne, var på vei inn i en bil med skytevåpen.

Vill biljakt

Politipatruljen oppdaget bilen klokka 22.04. Etter en kort biljakt klarte den firehjulsdrevne Mazdaen først å stikke av fra politiet. Få minutter seinere, ved Klemetsrud i Oslo, får politipatruljen igjen syn på det etterlyste kjøretøyet, og starter ny biljakt.

- I det Mazda-pickupen svinger inn på motorveien og kjører inn i motsatt kjørebane, avbrytes politijakten umiddelbart, sier vaktleder Thor Thomsen. Bilen med de to, en kvinne og mann som begge er kjenninger av politiet, fortsatte i stor fart nordover på E6 i sørgående kjøreretning.

- Etter en kilometer på motorveien frontkolliderer de med en møtende bil, sier Thomsen.

Thomsen understreker at politiet umiddelbart avbrøt biljakten da fluktbilen svingte inn på motorveien og kjørte i motsatt kjøreretning av trafikken.

Tre ble skadd

- De to som satt i fluktbilen er ikke alvorlig skadd. Kvinnen er lettere skadd, mens mannen har noe mer omfattende skader, sier operasjonsleder Thor Thomsen til Dagbladet.

SEFO (Det særskilte etterforskningsorganet for politisaker) ble umiddelbart varslet, og overtok ved 23-tida i går etterforskningen av politijakten. Halvard Hauge i SEFO og hans etterforskningsteam kom i går kveld til ulykkesstedet.

- Vi har akkurat startet etterforskningen. Så langt er det på det rene at politiet avsluttet jakten da fluktbilen kjørte inn i motgående kjøreretning. Politibilen fulgte ikke etter og var aldri inne i motgående kjøreretning. Ut over det, er det for tidlig for oss å si noe om saken, sier Hauge.

Tungt bevæpnet

I den firehjulsdrevne fluktbilen fant politiet ei hagle og ei rifle.

- Vi hadde opplysninger om at de to hadde skytevåpen i bilen. Da de ikke stoppet på signal fra politiet, startet jakten, sier Thor Thomsen.

Oslo-politiet kunne i natt ikke gi opplysninger om de to i fluktbilen var etterlyst for andre kriminelle handlinger.

Politijakten på E6 ved Mortensrud i Oslo i går er bare en av mange politijakter som de siste åra har fått et tragisk utfall.

Tilstanden til den skadde 35-åringen var i natt alvorlig.

HARDT SKADD: 35-åringen som frontkolliderte med fluktbilen ble hardt skadd, og fraktes her til sykehus av ambulansepersonell.