Ny tråler satt i arrest

Glemte å melde fra til Kystvakta.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Den russiske tråleren Opon ble i går oppbrakt til Tromsø etter at fartøyet hadde unngått å møte til kontroll etter fiske på Tromsøflaket.

Det er ikke avdekket ulovlig fiske, men regelverket sier at enhver utenlandsk båt som fisker i norsk økonomisk sone plikter å møte til et kontrollpunkt for inspeksjon.

Meldte ikke fra til Kystvakta

- Det er lov å melde endring, men da må kapteinen melde fra til kystvakta. Det gjorde ikke Opon, sier Njål Røkenes, kapteinløytnant og operasjonsoffiser ved KV Nord på Sortland til Dagbladet.no.

Kystvakta risikerer i verste fall å bruke store ressurser for å møte en båt som ikke kommer til kontroll, dersom de ikke får beskjed. I dette tilfellet valgte Kystvakta ikke å dra ut, men oppsøkte heller båten på Tromsøflaket.

Det ble klart at kapteinen hadde meldt fra til Fiskeridepartementet, men hadde glemt å informere Kystvakta. Dermed ble båten oppbrakt til Tromsø, og kapteinen sitter nå i avhør hos politiet.

Bøtestraff

- Det dreier seg om en bøtestraff for kapteinen, og inndragninger hos rederiet, sier politiadvokat Torun Sandal til Dagbladet.no.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer