Ny trend på Gardermoen: Tom koffert fylt med stjålne klær

Russer tatt for taxfree-tyveri til 30 000 kroner.

MANGE MULIGHETER: Butikkene i den nye avgangshallen på Oslo lufthavn Gardermoen åpnet for snart to år siden. Foto: Gorm Kallestad, NTB Scanpix.
MANGE MULIGHETER: Butikkene i den nye avgangshallen på Oslo lufthavn Gardermoen åpnet for snart to år siden. Foto: Gorm Kallestad, NTB Scanpix. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Først gikk vekterne på Oslo Lufthavn til aksjon mot en mann med stadig tyngre koffert i taxfree-sonen søndag ettermiddag.

Så kom politiet og pågrep mannen med kofferten, proppfull av dyre merkeklær til 30 000 kroner.

Mandag skal politiet vurdere om den 46 år gamle mannen med russisk statsborgerskap får «ekspressdom» og blir utvist.

- Mannen ankom fra Estland tidligere på søndagen med tom koffert, og skulle tilbake samme dag. Han dro åpenbart til Gardermoen for å stjele, etter det våre etterforskere har avdekket.

- Politiet er blitt tilkalt til Gardermoen i flere lignende saker. sier operasjonsleder Gisle Sveen i Øst politidistrikt til Dagbladet.

Den 46 år gamle russeren er ikke registrert med noen norsk adresse. Han hadde fylt opp den tomme kofferten i avreiseavdelingen da vektere og politi ble varslet.

- I alt seks butikker har anmeldt tyveri av dyre klær i løpet av en kort periode søndag, sier politiets operasjonsleder.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer