Corona i India

Ny trussel: - Da vil landet bli ødelagt

Miljøvernere frykter at coronadøde mennesker gravlagt ved Ganges vil havne i elva når den årlige regntiden kommer.

SYNLIGE GRAVER: Langs elva Ganges ligger hundetalls døde begravet. Mange frykter farlig forurensning om likene havner i vannet. Foto: SANJAY KANOJIA / AFP / NTB
SYNLIGE GRAVER: Langs elva Ganges ligger hundetalls døde begravet. Mange frykter farlig forurensning om likene havner i vannet. Foto: SANJAY KANOJIA / AFP / NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Blant Indias befolkning på 1,3 milliarder innbyggere, er det nå registrert 29 millioner coronasmittede. Tallet på coronarelaterte dødsfall har nesten nådd 400 000. Flere hundre av de døde er blitt gravlagt langs elva Ganges.

Nå er flere bekymret for miljøkonsekvensene, om regntiden fører de gravlagte ut i vannet.

- Når regnet kommer, vil sanden oppløses. Likene vil bli synlige og havne i elva. En slik forurensing vil være skadelig for mennesker som har vannet som drikkekilde, og dyrene som lever der, sier professor NB Singh til BBC.

Dypere graver

I mai ble minst førti lik funnet i elva. Indiske myndigheter antok at likene havnet der som en følge av at man har kremert ofre for covid-19 langs Ganges i Uttar Pradesh - ettersom kapasiteten på mange krematorier i landet er sprengt, eller fordi de pårørende ikke har råd til å betale for ved som brukes til likbrenning.

Ordføreren i Prayagraj, Abhilasha Gupta Nandi, sier til BBC at folk mangler fasiliteter for å ta hånd om sine døde.

- Folk har ikke nok ved til å kremere, så de lager grunne graver og dekker dem med sand, sier ordføreren til BBC.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer