Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Ny turné for Arthur

TRONDHEIM (Dagbladet): Fra hele landet ringer arrangører som vil ha besøk av Arthur Arntzen og suksessforestillingen «Den fordømte nordlendingen». Nå planlegges en ny turné til våren, med mulige besøk i Bergen, Stavanger, Kristiansand, Skien og Moss - og ekstra forestillinger i Oslo og Trondheim.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Ola B. Johannessen i Stavanger har satt av ei uke til oss i mars, forteller Hålogaland teater-sjef John Sigurd Kristensen til Dagbladet.

I løpet av september skal den detaljerte turnélista for 1997 være klar.

- Vi spilte 84 forestillinger før sommeren. Nå venter 90 nye i høst. Og det er etterspørsel etter et par hundre til neste år, fortsetter den fornøyde teatersjefen, som selv medvirker i stykket.

Fulle hus

I forrige uke gikk ti fulle hus unna i Bodø.

Denne uka skal Arthur Arntzens historiske betraktninger om nordlendingen framføres i Trondheim, i fem forestillinger i Olavshallen.

Så får Finnmark, Troms, Vesterålen, Lofoten og Helgeland besøk, før høstens turné ender på Det Norske Teatret i Oslo, 8.-16. november. Her er alt utsolgt - og vel så det.

Ikke så dum

- Vi harselerer med vår nære fortid, forsøker å gjøre det på en morsom måte, og det ser ut til at vi når fram til folk, sier Arthur Arntzen (59) - spent på hvordan «søringan» vil motta stykket, der han sjøl er «fortelleren». Noe comeback i Oluf-rollen er fortsatt ikke aktuelt:

- Jeg kan være dum - og steike dum i flækkan' - men så dum er jeg ikke, at jeg bringer Oluf tilbake igjen. Jo lenger han er død, jo artigere blir han, flirer humoristen.