Ny twittertabbe: Kalte Charles for prinsen av «Whales»

En liten skrivefeil ble raskt oppdaget av Twitter-brukerne, som ikke kunne la dette gå ubemerket hen.

BESØK: Prins Charles av Wales og president Donald Trump avbildet under Trumps nylige statsbesøk i Storbritannia. Foto: Rex / Shutterstock / NTB Scanpix
BESØK: Prins Charles av Wales og president Donald Trump avbildet under Trumps nylige statsbesøk i Storbritannia. Foto: Rex / Shutterstock / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

«Internett» morer seg over president Donald Trumps siste twitterblemme.

Den amerikanske presidenten er svært aktiv på sin personlige Twitter-konto, og etter at et intervju av ham selv ble publisert, klarte han ikke å dy seg.

Åpnet opp for «drittpakker»

I et intervju med ABC News ble presidenten denne uka spurt om hans valgkampstab bør ta imot drittpakker om politiske motstandere fra andre land - eller ringe FBI.

- Dersom noen ringte fra et annet land - for eksempel Norge - og sa at «vi har informasjon om din politiske motstander». Da tror jeg at jeg ville ha lyttet, sa han.

Twitterblemma oppstod da Trump i går anklaget ABC News for å spre «fake news».

- Jeg møter og snakker med «utenlandske myndigheter» hver dag, skriver Trump på Twitter og viser til hans nylige statsbesøk i Storbritannia.

Prinsen av hvaler

Der møtte han dronning Elisabeth av England, prins Charles av Wales, den irske statsministeren, Frankrikes president og Polens president.

- Vi snakket om «alt». Burde jeg umiddelbart ringe FBI om disse samtalene og møtene? Noe så latterlig! Jeg ville aldri blitt stolt på igjen. Med det sagt, mitt fulle svar blir sjeldent gjengitt av «the fake news media». De utelater delen som teller med vilje.

Foto: PA Photos / Twitter / NTB Scanpix
Foto: PA Photos / Twitter / NTB Scanpix Vis mer

Det som mange heller syntes er latterlig, er at presidenten skrev prinsen av «Whales» istedet for prinsen av Wales. Whales på norsk betyr hvaler.

Trump slettet denne twittermeldingen og erstattet den med en korrigert melding, skriver BBC. Men skaden var gjort, og mange amerikanske og britiske medier har bitt seg merke i skrivefeilen. Det tok heller ikke lange tiden for Twitter-brukerne å lage humoristiske meldinger og bilder.

Ikke første Twitterblemme

Dette er ikke presidentens første Twittertabbe, men ikke alle er like underholdende. I forbindelse med terrorangrepet på Sri Lanka første påskedag, la Trump ut en kondolanse på Twitter. Der skrev han at 138 millioner mennesker hadde blitt drept, noe som var en åpenbar feil ettersom Sri Lanka har et befolkningsantall på omtrent 22 millioner. Meldinga ble slettet og erstattet.

Også da 50 muslimer ble skutt og drept av en australsk høyreekstremist i New Zealand i mars, fikk Trump oppmerksomhet for sine Twitter-meldinger.

Riktignok var presidenten raskt ute med å uttrykke medfølelse overfor de berørte, samt at han tilbød New Zealand hjelp. Amerikanske medier hengte seg imidlertid opp i at Trump verken fordømte høyreekstremisme eller uttrykte sympati til muslimer verden rundt.

Trumps Twitter-melding etter bilangrepet i Charlottesville høsten 2017 skapte furore: «Vi fordømmer på det sterkeste denne framvisningen av hat, intoleranse og vold på mange sider. Det har pågått lenge i landet vårt.»

Formuleringen «på mange sider» ble sett på som at han ikke tok avstand fra rasisme og antisemittisme, og førte til at Trump ble heftig kritisert - blant annet av egne partifeller.

Stoltenbergs skrivefeil

I 2017 publiserte Trump også en uforståelig melding på sin Twitterprofil: «Til tross for den konstante negative pressen covfefe», skrev han. Skrivefeilen gikk viralt.

En annen som også har bommet på tastaturet er generalsekretæren i NATO, Jens Stoltenberg. Da Stoltenberg var statsminister, vakte to twittermeldinger oppsikt.

I 2012 var det twittermeldingen «hvkæ» som fikk oppmerksomhet, mens året etter var det teksten «@elskææ».

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer