Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Ny tyfon er på vei, innbyggere nekter å forlate hjemmene sine

Filippinene vil evakuere med makt.

MÅ EVAKUERES: Flere tusen mennesker er blitt drevet på flukt på Filippinene etter tyfonen Ketsana, men allerede lørdag kan landet bli truffet av en ny tyfon, Parma, som ser ut til å bli kraftigere enn Ketsana. Foto: Scanpix/Reuters/John Javellana
MÅ EVAKUERES: Flere tusen mennesker er blitt drevet på flukt på Filippinene etter tyfonen Ketsana, men allerede lørdag kan landet bli truffet av en ny tyfon, Parma, som ser ut til å bli kraftigere enn Ketsana. Foto: Scanpix/Reuters/John Javellana Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||Politiet i Filippinene vil bruke makt for å evakuere innbyggere som nekter å forlate hjemmene sine med en ny tyfon på vei mot landet.


Tyfonen Ketsana og den etterfølgende flommen har så langt tatt livet av 277 personer på Filippinene og allerede lørdag er det ventet at nok en tyfon - Parma - vil nå landet. Parma skal være kraftigere enn Ketsana og kan bli en såkalt super-tyfon.

Det nasjonale politiet opplyste torsdag at det arbeider for at ingen liv skal gå tapt når Parma når landet, og at det derfor vil ta i bruk makt for å evakuere innbyggere som ikke vil forlate hjemmene sine.

Det er ventet at Parma skal treffe Cagayan-provinsen lørdag kveld lokal tid.

- Vi oppfordrer folk til å dra, men hvis vi ser at de er i fare vil vi bruke makt for å ta dem med til evakueringssentrene, sier Roberto Damian, som leder det aktuelle politidistriktet.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media