Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Ny tyfon på vei mot Filippinene

Den siste måneden har nesten 1000 mennesker mistet livet etter to kraftige tyfoner. Nå kommer "Lupit".

KRAFTIG: Den kraftige tyfonen Lupit er på vei mot Filippinene. Foto: AFP PHOTO/HO/NASA/Scanpix
KRAFTIG: Den kraftige tyfonen Lupit er på vei mot Filippinene. Foto: AFP PHOTO/HO/NASA/Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| (Dagbladet): En kraftig tyfon er på vei mot det stormrammede Pilippinene. Hittil har mer en 850 mennesker blitt drept den siste måneden etter to store stormer.

Tyfonen Lupit, som inneholder kraftige regnvinder med en hastighet på opptil 175 kilometer i timen, er ventet å treffe land på torsdag, ifølge National Disaster Coordinating Council (NDCC). Det er vanlig at man vil se dårlig vær også dager før tyfonen treffer land.

Tyfonen befinner seg nå 1160 kilometer øst for Cagayan-provinsen nord i landet.

I beredskap
Militæret på Filippinene er i beredskap. Flere båter og helikopter er nå på vei mot områdene som kan bli rammet denne uka.

- Vi har posisjonert mat og transport i områder som kan bli truffet av tyfonen, sa forsvarsminister Gilberto Teodoro til reportere, ifølge nyhetsbyrået AFP.

Det er fryktet at den vil forårsake jordskred og store bølger. Teodoro oppfordret ordførere i regionene nord i landet om å evakuere sine innbyggere til tryggere steder, og unna jordskred.

Av ren refleks er det vanlig at mange flykter mot fjellsidene når en tyfon treffer land. Dette kan være livsfarlig, på grunn av jordskred.

Flere savnet
I slutten av september slo tyfonen Ketsana til. Den forårsaket det størte regnfallet på 40 år. Ifølge CNN ble 80 prosent av hovedstaden Manila oversvømt. 420 mennesker omkom som følge av tyfonen - ytterligere 37 er ennå savnet.

I begynnelsen av oktober, slo tyfonen Parma til. Den førte til at 438 mennesker mistet livet. 51 mennesker er ennå savnet.

SYKDOMMER: Tyfonene legger igjen flere spor. Flere har nemlig blitt syke og dødd av en sykdom kalt Weils sykdom. Foto: AFP PHOTO/JAY DIRECTO/Scanpix
SYKDOMMER: Tyfonene legger igjen flere spor. Flere har nemlig blitt syke og dødd av en sykdom kalt Weils sykdom. Foto: AFP PHOTO/JAY DIRECTO/Scanpix Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media