Ny ukjent bil ved grillen

SKIEN (Dagbladet): Snakket Gry med en ukjent bilfører den lørdagen hun ble borte? Og kan det knyttes til forsvinningen og drapet?

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

På formiddagen lørdag den 13. januar i fjor kjørte Petter Arild Håkestad forbi familiegrillen til Hosein. Han stoppet i veikrysset for en eldre dame og la merke til at det sto en mørk bil ved grillen og at en kvinne med langt lyst hår snakket med sjåføren.

- Det var spesielt. Det var kaldt den dagen og hun var tynnkledd. Hun hadde bare en T-skjorte på seg, fortalte vitnet i Skien og Porsgrunn tingrett i går.

Beskrivelsen kan passe til Gry Hosein. Da hun ble funnet, var hun iført ytterklær og en blå T-skjorte. Vitnet var i tvil om T-skjorta til kvinnen han så var blå eller rød.

- På formiddagen

Aktor, statsadvokat Kjetil Omholt, fikk ikke noe nærmere svar på fargen på T-skjorta. Fordi eieren av bilen, en mørk BMW, ikke er identifisert, er dette et poeng for Gamal Hoseins forsvarere. Det skaper en viss usikkerhet rundt saken. Aktoratet avfeier dette med at observasjonen til Håkestad skjedde før klokka 12.30 og at Gry ble sett i live i kiosken en time seinere. Ifølge tiltalen ble hun kvalt og drept mellom klokka 14.37, da hun ringte i sin hemmelige mobiltelefon, og klokka 16. På det tidspunktet skal hun ha forlatt grillen, ifølge den drapssiktede ektemannen Gamal Hosein.

Vitnekrangel

Det er full «blondinekrig» i slutten av rettssaken. Fra partene i Skien og Porsgrunn tingrett blir det kjørt vitner som skal bekrefte at Gry ikke forlot grillen - og vitner som kan så tvil om det.

I neste uke skal det holdes prosedyrer i saken. Bevisbyrden ligger på påtalemyndigheten.

UKJENT: Et vittne fortalte i retten i går at han så en kvinne med langt lyst hår snakke med en ukjent bilfører utenfor grillen. Bilen er ikke identifisert, og det er et poeng for Gamal Hoseins forsvarere.