Ny, ukjent verden funnet i Antarktis

LONDON (Dagbladet): Vitenskapsmenn har funnet en ukjent verden fire kilometer under isoverflaten på Antarktis. Her ligger en stor innsjø, og det er allerede funnet mikroorganismer. Denne ukjente verdenen ble formet for 30 millioner år siden.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det er et sensasjonelt funn som ble gjort i fjor. Den ukjente glasiologiske verdenen ligger fire kilometer under den russiske byen Vostok i Antarktis, og russiske vitenskapsmenn har allerede boret seg et stykke gjennom isen.

Ifølge den britiske avisa The Guardian skal vitenskapsmenn fra Russland, Frankrike, Tyskland og USA førstkommende helg ha et møte om hvordan de sammen skal utforske den nye verdenen som er oppdaget i en lomme under Antarktis-isen.

Forskerne mener at innsjøen, som har fått navnet Lake Vostok, inneholder mikroorganismer som har vært ukjent for det moderne mennesket.
Vitenskapsmennene er enige om at det største problemet er å isolere den sensasjonelle innsjøen fra luft. De må finne en metode å forhindre at det kommer lufta ned gjennom borehullet, og dette må skje samtidig som de selv tar seg inn i den enormt store nye, ukjente verdenen.

Bisarre ting

- Vi har funnet noen virkelig bisarre ting, ting som verden aldri har sett før. Disse skapningene har foreløpig fått navnene Klington, Mikke Mus, Porpoise og Sphere, sier Richard Hoover i NASA.
Han legger ikke skjul på at de første funnene er gjort før de har fått utforsket selve den store innsjøen som er oppdaget.

Uforståelig

Forskerne kan ennå ikke gi noe svar på hvordan en stor innsjø har skapt seg en egen verden under de enorme ismengdene, men Antarktis var en gang et mildt område og forskerne har funnet flere fossiler i isen.

Reisen gjennom den nye ukjente verdenen under Antarktis vil ta lang tid. Forskerne anslår at det vil ta år å utforske verdenen under isen.

SENSASJONELT:</B> Forskerne fant liv under Antarktis.