Ny ulykke under øvelse i Vestfold

Røykgranat gikk av i hånda på instruktør.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): En 29-årig mann har havnet på sykehus etter å ha blitt skadd av en røykgranat under en øvelse på Justissektorens kurs- og øvingssenter i Stavern. Det er samme skole som huset kurset der to politimenn tirsdag denne uka ble skadd da de ble skutt med skarp ammunisjon.

- Vi fikk melding om hendelsen klokka 15.40. Det har vært et kurs på treningsfeltet i regi av Norsk Førstehjelpsråd, med innleid ekspertise fra skoleavdelingen ved Forsvarets sanitet, forteller jourhavende jurist Kjetil Egelie ved Vestfold politidistrikt til Dagbladet.no.

- Ifølge vitner skulle instruktøren bruke en røykgranat i forbindelse med en demonstrasjon, men granaten gikk av mens han holdt den, og han ble kjørt til Sykehuset Vestfold i Tønsberg med skader i hånda, armen og ansiktet, sier Egelie, som ikke kan si hvor skadd 29-åringen er.

- Men han var ved bevisshet da han ble kjørt til sykehuset, sier juristen.

Vakthavende lege ved AMK på Sykehuset Vestfold avviser kontant å svare på spørsmål fra pressen vedrørende mannens tilstand.

Politiet er nå på stedet og har tatt prøver av granatrestene samt avhørt vitner.

I kjølvannet av tirsdagens episode, som skjedde under øvelse i regi av Politihøgskolen, kom det fram at det var en livvakt i Politiets sikkerhetstjeneste som avfyrte de skarpe skuddene. De to skadde er kolleger av ham, og hendelsen granskes nå av Spesialenheten for politisaker.

- Har dere grunn til å sette spørsmålstegn ved sikkerheten i treningsleiren?

SKADD: Her kjøres den skadde 29-åringen ut porten på Fredriksvern verft, der Juristsektorens kurs- og øvingssenter holder til. Foto: ROLF SVENDSEN/ALLPHOTO
SKADD: Her kjøres den skadde 29-åringen ut porten på Fredriksvern verft, der Juristsektorens kurs- og øvingssenter holder til. Foto: ROLF SVENDSEN/ALLPHOTO Vis mer

- Nei, de to hendelsene hadde, så vidt vi kan se, ingenting med hverandre å gjøre. Dette siste kurset hadde for eksempel ingen forbindelse til politiet, og det ser ut som det var en defekt ved granaten som forårsaket ulykken, svarer Egelie.