Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Ny ulykke under øvelse i Vestfold

Røykgranat gikk av i hånda på instruktør.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): En 29-årig mann har havnet på sykehus etter å ha blitt skadd av en røykgranat under en øvelse på Justissektorens kurs- og øvingssenter i Stavern. Det er samme skole som huset kurset der to politimenn tirsdag denne uka ble skadd da de ble skutt med skarp ammunisjon.

- Vi fikk melding om hendelsen klokka 15.40. Det har vært et kurs på treningsfeltet i regi av Norsk Førstehjelpsråd, med innleid ekspertise fra skoleavdelingen ved Forsvarets sanitet, forteller jourhavende jurist Kjetil Egelie ved Vestfold politidistrikt til Dagbladet.no.

- Ifølge vitner skulle instruktøren bruke en røykgranat i forbindelse med en demonstrasjon, men granaten gikk av mens han holdt den, og han ble kjørt til Sykehuset Vestfold i Tønsberg med skader i hånda, armen og ansiktet, sier Egelie, som ikke kan si hvor skadd 29-åringen er.

- Men han var ved bevisshet da han ble kjørt til sykehuset, sier juristen.

Vakthavende lege ved AMK på Sykehuset Vestfold avviser kontant å svare på spørsmål fra pressen vedrørende mannens tilstand.

Politiet er nå på stedet og har tatt prøver av granatrestene samt avhørt vitner.

I kjølvannet av tirsdagens episode, som skjedde under øvelse i regi av Politihøgskolen, kom det fram at det var en livvakt i Politiets sikkerhetstjeneste som avfyrte de skarpe skuddene. De to skadde er kolleger av ham, og hendelsen granskes nå av Spesialenheten for politisaker.

- Har dere grunn til å sette spørsmålstegn ved sikkerheten i treningsleiren?

SKADD: Her kjøres den skadde 29-åringen ut porten på Fredriksvern verft, der Juristsektorens kurs- og øvingssenter holder til. Foto: ROLF SVENDSEN/ALLPHOTO
SKADD: Her kjøres den skadde 29-åringen ut porten på Fredriksvern verft, der Juristsektorens kurs- og øvingssenter holder til. Foto: ROLF SVENDSEN/ALLPHOTO Vis mer

- Nei, de to hendelsene hadde, så vidt vi kan se, ingenting med hverandre å gjøre. Dette siste kurset hadde for eksempel ingen forbindelse til politiet, og det ser ut som det var en defekt ved granaten som forårsaket ulykken, svarer Egelie.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media