Ny undersøkelse: Folk er misfornøyde

Folk flest misfornøyd med nordmenns smitteverninnsats, viser ny undersøkelse.

MISFORNØYDE: Slik så det ut da folk koste seg i godværet på Øya-festivalen 2019. Det føles fjernt nå. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
MISFORNØYDE: Slik så det ut da folk koste seg i godværet på Øya-festivalen 2019. Det føles fjernt nå. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Det er stor frykt for en ny smittetopp i det norske folk, som er lite imponert over smitteverninnsatsen fra befolkningen i sommer, viser ny undersøkelse.

- Det er mange som er bekymret for at vi ikke tar smittevernhensyn tilstrekkelig på alvor, sier generalsekretær Bernt G. Apeland i Røde Kors i en pressemelding.

Det store flertallet ønsker en bedre oppfølging av smittevernreglene fra det norske folk. Det er spesielt de under 30 år som savner bedre smittevern i befolkningen, viser de ferske tallene fra Opinion sitt koronabarometer, gjort for Røde Kors.

Hele tre av fire av personer under 30 år synes ikke folk flest har vært flinke på smittevern i sommer. Annenhver person over 60 år er enige.

Undersøkelsen viser også at over fire av fem forventer en ny smittetopp til høsten.

- Oppmykningen av koronarestriksjonene før sommeren har nok gjort at mange av oss nok har tenkt at det verste var over. Men pandemien er her fremdeles. Vi i Røde Kors oppfordrer folk til å følge anbefalingene og restriksjonene fra helsemyndighetene og Røde Kors’ Koronavettregler, sier Apeland.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer