Ny undersøkelse: Selskaper med kvinnelige sjefer gjør det bedre

I Norge er andelen kvinnelige ledere i næringslivet bare 13 prosent.

MINST OG MEST:  På lista over de 80 kvinnelige lederne som skapte høyest avkastning i sine selskaper, så kom Janet Robinson i New York Times nederst på lista. Mens Mindy Grossman, toppleder i HSNI, havnet øverst. Foto: Elise Amendola / AP Photo og Cindy Ord / AFP / NTB Scanpix
MINST OG MEST: På lista over de 80 kvinnelige lederne som skapte høyest avkastning i sine selskaper, så kom Janet Robinson i New York Times nederst på lista. Mens Mindy Grossman, toppleder i HSNI, havnet øverst. Foto: Elise Amendola / AP Photo og Cindy Ord / AFP / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): I de 60 største selskapene på Oslo børs er det ingen kvinnelige toppledere. En ny amerikansk undersøkelse antyder at det kanskje ikke er så lurt.

Selskapet Quantopian, som jobber med å utvikle algoritmer, har nemlig undersøkt hvor lønnsomme store selskaper med kvinnelige toppledere er.

Hovedspørsmålet var: Hva skjer hvis vi investerer i selskaper med kvinnelige toppsjefer?

Kvinnelig sjef - høyere avkastning De så på selskapene med kvinnelige toppledere blant USAs tusen største selskaper. Så sammenliknet de dem med selskapene på S&P 500-indeksen - en indeks som ofte regnes som representativ for markedet. Det Quantopian fant ved å se på de siste tolv årene, var at de 80 selskapene med kvinnelige lederne produserte en avkastning som var 226 prosent høyere.

Slik fungerer det Fortune har sammen med Karen Rubin i Quantopia forklart hvordan avkastningen måles.

Rubin så altså på 12 år, fra 1. januar 2002 til 31. desember 2014. Hun «investerer» 100 000 dollar både i selskapene som hadde kvinnelige toppsjefer og S&P 500-selskapene.

Hun kjøper aksjer når selskapet får en kvinnelig toppsjef og holder på dem så lenge de har en kvinnelig sjef.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer