Ny undersøkelse: Selskaper med kvinnelige sjefer gjør det bedre

I Norge er andelen kvinnelige ledere i næringslivet bare 13 prosent.

MINST OG MEST:  På lista over de 80 kvinnelige lederne som skapte høyest avkastning i sine selskaper, så kom Janet Robinson i New York Times nederst på lista. Mens Mindy Grossman, toppleder i HSNI, havnet øverst. Foto: Elise Amendola / AP Photo og Cindy Ord / AFP / NTB Scanpix
MINST OG MEST: På lista over de 80 kvinnelige lederne som skapte høyest avkastning i sine selskaper, så kom Janet Robinson i New York Times nederst på lista. Mens Mindy Grossman, toppleder i HSNI, havnet øverst. Foto: Elise Amendola / AP Photo og Cindy Ord / AFP / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): I de 60 største selskapene på Oslo børs er det ingen kvinnelige toppledere. En ny amerikansk undersøkelse antyder at det kanskje ikke er så lurt.

Selskapet Quantopian, som jobber med å utvikle algoritmer, har nemlig undersøkt hvor lønnsomme store selskaper med kvinnelige toppledere er.

Hovedspørsmålet var: Hva skjer hvis vi investerer i selskaper med kvinnelige toppsjefer?

Kvinnelig sjef - høyere avkastning De så på selskapene med kvinnelige toppledere blant USAs tusen største selskaper. Så sammenliknet de dem med selskapene på S&P 500-indeksen - en indeks som ofte regnes som representativ for markedet. Det Quantopian fant ved å se på de siste tolv årene, var at de 80 selskapene med kvinnelige lederne produserte en avkastning som var 226 prosent høyere.

Slik fungerer det Fortune har sammen med Karen Rubin i Quantopia forklart hvordan avkastningen måles.

Rubin så altså på 12 år, fra 1. januar 2002 til 31. desember 2014. Hun «investerer» 100 000 dollar både i selskapene som hadde kvinnelige toppsjefer og S&P 500-selskapene.

Hun kjøper aksjer når selskapet får en kvinnelig toppsjef og holder på dem så lenge de har en kvinnelig sjef.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.