Ny unntakstilstand innført i Argentina

Argentinas midlertidige regjering gjeninnførte unntakstilstand i hovedstaden Buenos Aires og områdene rundt fredag kveld.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Avgjørelsen kom etter at lokale medier rapporterte at plyndringen fortsatte rundt omkring i landet.

Det var den politiske lederen i Buenos Aires, peronisten Carlos Ruckhauf, som ba om en ny unntakstilstand, ifølge innenriksminister Angel Toma.

Tidligere fredag ble unntakstilstanden opphevet av avtroppende president Fernando de la Rua.

Den første unntakstilstanden ble innført onsdag, da det oppsto sosial uro og gateopptøyer. Uroen, som skyldes misnøye med regjeringens økonomiske politikk, har kostet minst 27 mennesker livet de siste to dagene.

For øyeblikket ledes Argentina av Senatets leder, Ramon Puerta, fra opposisjonspartiet peronistene. Puerto tok over som fungerende statssjef, slik landets grunnlov påla ham å gjøre, da de la Rua trakk seg fredag.

De la Ruas avskjedssøknad ble formelt godkjent av den argentinske kongressen fredag ettermiddag. Lørdag starter Kongressen debatten om hvem som skal bli ny president.

(NTB-AFP)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer