Ny usikkerhet i politisk splittet Belgia

Krisen ytterligere tilspisset da flamske partier gikk inn for en deling av valgkretsen i og rundt Brussel.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Onsdagens krise oppsto da flamske politikere gikk inn for å dele opp valgkretsen som består av Brussel og forstedene Halle og Vilvoorde.

Flamske partier mener dagens ordning med én valgkrets er urettferdig, ettersom Halle og Vilvoorde har et flamsktalende flertall, i motsetning til hovedstaden Brussel som er franskdominert, skriver DPA.

Landets fransktalende partier ser det derimot som en kraftig provokasjon at forstadens franskspråklige velgere ikke lenger skal kunne stemme på franske kandidater i sentrum av Brussel.

Regjeringsforhandlingene ser ut til å være på randen av kollaps, og Belgia hadde onsdag vært uten regjering i 150 dager, hvilket er ny rekord for det politisk og språklig splittede landet.

Etter valget 10. juni i år har det ikke vært mulig å danne noen ny regjering i landet, som har et av Europas mest kompliserte parlamentariske systemer. Det finnes ingen nasjonale partier, bare flamske og vallonske. Men den føderale regjeringen må bestå av representanter fra både det nederlandsktalende Flandern og det fransktalende Vallonia. (©NTB)

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer