Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Ny utbetaling i Maddie-saken

Vennegjeng får fire millioner fra britiske tabloider.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Vennene til Kate og Gerry McCann, også betegnet som «Tapas 7», får 375 000 pund eller nærmere fire millioner kroner i oppreisning. Nok en gang er det de britiske tabloidene Daily Express og Daily Star som må betale, melder Sky News.

Samtidig må de to avisene trykke unnskyldninger til vennegjengen.

Ifølge Sky News vil pengene bli donert til Madeleines fond.

Dette fondet skal finansierer den videre etterforskningen av saken, skriver Times Online.

Beskyldt for delaktighet

De sju vennene har klaget på et 20-talls artikler hvor de blant annet har blitt beskyldt for å skjule sannheten om hva som skjedde med tre år gamle Madeleine McCann den kvelden hun forsvant, 3. mai i fjor. En av de sju ble også beskyldt for å ha vært involvert i forsvinningen.

Vennegjengen var på ferie i den portugisiske badebyen Praia da Luz og spiste middag på en tapasrestaurant den kvelden den lille jenta forsvant mens hun sov i familiens ferieleilighet.

15 millioner i erstatning

FORSVANT: Tre år gamle Madeleine McCann forsvant sporløst om kvelden 3. mai i fjor. Foto: AFP/SCANPIX
FORSVANT: Tre år gamle Madeleine McCann forsvant sporløst om kvelden 3. mai i fjor. Foto: AFP/SCANPIX Vis mer

Dette er tredje gang i år at britiske aviser må punge ut til involverte i Madeleine-saken. Til sammen er utbetalingene nå oppe i nærmere 15 millioner kroner.

Først ut var gruppen Express Newspapers som i mars ble tvunget til å betale fem millioner til Kate og Gerry McCann. Dette var erstatning for mer enn 100 saker det ikke var hold i. Dette er de samme avisene som nå er dømt til å betale erstatningen til «Tapas 7».

I juli måtte flere aviser betale seks millioner kroner til Robert Murat, som var den første mistenkte i forsvinningssaken. Han ble senere sjekket ut av saken av portugisisk politi.

image: Ny utbetaling i Maddie-saken
FIKK ERSTATNING: Kate og Gerry McCann fikk fem millioner fra britiske tabloider i mars.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!