TROR PÅ UTSETTELSE: Tjostolv Molands advokat Andre Kibambe tror kjennelsen vil bli utsatt. Her er han i aksjon under den militære høyesterettens behandling av saken mot Tjostolv Moland og Joshua French.
Foto: Tore Bergsaker
TROR PÅ UTSETTELSE: Tjostolv Molands advokat Andre Kibambe tror kjennelsen vil bli utsatt. Her er han i aksjon under den militære høyesterettens behandling av saken mot Tjostolv Moland og Joshua French. Foto: Tore BergsakerVis mer

- Ny utsettelse i Kongo-saken

Ett av rettens medlemmer døde i påsken.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||

Etter at ett av rettens medlemmer døde i påsken, blir kjennelsen i høyesterettssaken mot de dødsdømte nordmennene i Kongo trolig utsatt.

- Kjennelsen blir trolig utsatt, men vi vet ikke hvor lenge, sier advokat Andre Kibambe til VG Nett. Kibambe, som forsvarer Tjostolv Moland, antyder at dommen kan bli en uke forsinket.


Fristen utløperSelve rettsbehandlingen i Kongos hovedsak Kinshasa var unnagjort på en dag.


Loven sier at retten skal komme med sin avgjørelse innen åtte dager.

Med behandling sist tirsdag, betyr det at fristen går ut onsdag denne uken. Kibambe venter nå på en offisiell innkallelse til nytt møte.


Dømt til døden

I retten sist uke gjorde aktor det klart at han vil sende saken tilbake til ny behandling i Kisangani.

Dette er i tråd med forsvarernes påpeking av saksbehandlingsfeil i den militære domstolen øst i landet, der Tjostolv Moland og Joshua French ble dømt til døden i to instanser, sist 3. desember i fjor.Ny behandlingKibambe ønsker ny etterforskning av saken før en eventuell ny rettssak. Han vil be om at liket av den drepte sjåføren graves opp for nye undersøkelser han mener vil renvaske Moland for drap.

Med ny rettsbehandling, må de drapsdømte nordmennene sitte enda lenger i kongolesisk fengsel. Benådning eller overføring til soning i Norge er ikke aktuelt før det foreligger en rettskraftig dom i saken.

(NTB)