Ny utvikling i Tune-saken

UDI har besluttet å kalle inn 38 personer som hadde befatning med asyl-advokat Terje Tune.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

UDI har nå gransket de 206 sakene som Terje Tune var registert med før TV 2s avsløringer av advokatfullmektigen. Av disse skal nå 38 saker undersøkes nærmere, og asylsøkerne blir kalt inn til ytterligere samtaler med UDI om sine søknader allerede denne uka.

- Hvorfor kaller dere inn disse 38 asylsøkerne.

- Det er flere grunner til det. Noen av dem skal for eksempel ha kommet med alvorlige anførsler om sin situasjon, selv om de kommer fra land som vi vanligvis returnerer asylsøkere til. Vi skal også få verifisert opplysninger fra noen av asylsøkerne med hjelp fra utenriksstasjoner, sier fungerende informasjonssjef Menahem Paz i UDI.

- Hvilke land kommer disse asylsøkerne fra?

- Det ønsker jeg ikke å si noe om, men det er snakk om flere land, sier Paz. UDI regner med å ha snakket med de 38 asylsøkerne i løpet av noen uker.

Parallelt med UDIs egen gransking av Tunes klienter gjennomfører politiet en etterforskning av Tune, på bakgrunn av en anmeldelse fra UDI.

TUNE-SAKEN RULLER VIDERE</B> UDI vil snakke nærmere med 38 asylsøkere som har fått juridisk bistand av advokatfullmektig Terje Tune.