Drapet på Dom Phillips:

Ny utvikling: Én pågrepet

Fredag ble en mann pågrepet i tilknytning til drapet på Dom Phillips og hans makker.

DREPT: Den britiske journalisten Dom Phillips ble funnet drept i regnskogen i Amazonas 17. juni, etter å ha vært savnet siden starten av måneden. Foto: Privat
DREPT: Den britiske journalisten Dom Phillips ble funnet drept i regnskogen i Amazonas 17. juni, etter å ha vært savnet siden starten av måneden. Foto: Privat Vis mer
Publisert

The Guardian melder at politiet nå har pågrepet ytterligere en mann i tilknytning til drapet på den britiske journalisten Dom Phillips og hans makker, brasilianske Bruno Pereira.

Ikke framlagt bevis

Phillips og Pereira ble meldt savnet 5. juni, da de befant seg i et urfolksområde i Amazonas hvor de jobbet med en dokumentar om urfolkssamfunn.

Phillips var en mangeårig bidragsyter til den britiske avisa The Guardian, hvor han hovedsakelig rapporterte fra Brasil. Fredag 17. juni bekreftet politiet overfor nyhetsbyrået Reuters, at Phillips var funnet drept.

Offisielle tjenestemenn i byen Manaus i Amazonas, har imidlertid gått ut og sagt at det fremdeles ikke er lagt fram bevis for at den pågrepne personen har vært involvert i drapene.

Vedkommende havnet raskt i politiets søkelys og har hatt status som mistenkt over ei tid.

Falsk ID

Torsdag meldte han seg til politiet og skal ha sagt seg villig til å samarbeide for å renvaske sitt eget navn. Under samtale med etterforskningsoffiseren, kom det imidlertid fram at han hadde produsert et falskt brasiliansk ID-dokument.

- Politiet oppdaget da at han hadde andre aliaser i Peru og Colombia, uttalte politimannen Eduardo Fontes fredag.

En person tilsto forbrytelsen i forrige måned, og førte politiet til likene, som var begravet i en avsidesliggende del av regnskogen, ifølge landets myndigheter.

To andre personer har også vært pågrepet i saken.

Det er foreløpig uklart hva motivet for drapene har vært, men det antas at Pereira var hovedmålet, skriver The Guardian.

Han var forsvarer av urfolk og tidligere tjenestemann i den føderale regjeringens urbefolkningsstiftelse. Ifølge avisa skal han ha visst at det foregikk ulovlig fiske i området. Det er også påstått at han skal ha mottatt trusler tidligere.

Vedkommende som nå er pågrepet jobber ifølge politiet med fiske.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer