Ny vaksine kan gi fullstendig beskyttelse mot ebola

Viser norskledet studie.

KAN HA FUNNET KUREN:  Lenge har det ikke vært kjent noen kur for Ebola-viruset. Nå mener en norskledet forskergruppe at de har gjort nettopp det i Guinea. Foto: Scanpix
KAN HA FUNNET KUREN: Lenge har det ikke vært kjent noen kur for Ebola-viruset. Nå mener en norskledet forskergruppe at de har gjort nettopp det i Guinea. Foto: Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

En forskergruppe har trolig lyktes med å utvikle den aller første effektive ebolavaksinen. Det viser foreløpige resultater fra en norskledet studie i Guinea.

- En effektiv vaksine vil være et betydelig gjennombrudd i kampen mot ebola. Dette vil være av uvurderlig betydning for landene som er rammet og verden for øvrig, sier utenriksminister Børge Brende (H).

Feltstudien i Guinea har omfattet mer enn 4.000 personer. Resultatene som er publisert i det vitenskapelige tidsskriftet Lancet, tyder på at vaksinen kan gi fullstendig beskyttelse mot ebola.

- Resultatene er svært oppløftende, både for å kunne stoppe det pågående ebolautbruddet i Vest-Afrika, og for å kunne håndtere lignende utbrudd i fremtiden bedre. Jeg er glad for at Norge har vært en aktiv pådriver for å få til dette, sier utenriksministeren.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer