Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Ny varetekt for Monika-siktet

Politiet vil onsdag be om åtte uker forlenget varetekt for 32-åringen som er siktet for å ha drept Monika Sviglinskaja (8) i hjemmet hennes på Sotra i 2011.

DREPT: Politiet tror Monika Sviglinskaja (8) ble drept av sin tidligere stefar i 2011. Her sammen med mora, Kristina Sviglinskaja. Foto: Privat / NTB scanpix
DREPT: Politiet tror Monika Sviglinskaja (8) ble drept av sin tidligere stefar i 2011. Her sammen med mora, Kristina Sviglinskaja. Foto: Privat / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det opplyser politiadvokat Asbjørn Onarheim til Bergens Tidende.

I en periode før jenta ble funnet død, bodde 32-åringen sammen med Monikas mor. Politiet vil holde ham bak lås og slå fordi de frykter han vil rømme landet eller gjøre nye straffbare handlinger.

- Vi har en del ny informasjon, eller nye beviser, i saken. Hva det er, og hvordan denne informasjonen skal fortolkes og vektlegges, blir opp til retten. Jeg vil ikke foregripe bevisene ved å kommentere hva vi selv tenker om dem, sier Onarheim.

Onsdagens rettsmøte skal etter planen gå for åpne dører. Så vidt politiet kjenner til vil siktede være til stede. Onarheim opplyser at politiet nå har fått den endelige rapporten om DNA-funnene i saken fra Folkehelseinstituttet (FHI).

Den siktede nekter fortsatt straffskyld. I slutten av januar var et team fra Hordaland politidistrikt og Kripos i Litauen for å avhøre vitner, deriblant personer i den siktede 32-åringens familie.

(NTB)


Utforsk andre nettsteder fra Aller Media