DREPT:  Vibeche Sofie Falch Danielsen (48) ble meldt savnet og senere funnet død i Nidelva 20. januar. Foto: Politiet
DREPT: Vibeche Sofie Falch Danielsen (48) ble meldt savnet og senere funnet død i Nidelva 20. januar. Foto: PolitietVis mer

Ny varetektsfengsling for drapssiktede i Trondheim

Den siktede kvinnen (34) og mannen (47) i drapssaken i Trondheim fremstilles for forlenget varetektsfengsling i Sør-Trøndelag tingrett fredag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Samboerparet ble siktet for forsettlig drap, eller medvirkning til dette, etter at Vibeche Sofie Falch Danielsen (48) ble meldt savnet og senere funnet død i Nidelva 20. januar.

Politiadvokat Mette Kollstrøm opplyser til Adresseavisen at de vil be om fire uker forlenget varetekt for begge to.

- Vi vil be om isolasjon for mannen, men ikke kvinnen. Vi ber om fortsatt isolasjon for mannen fordi vi mener at bevisforspillelsesfaren er større i forhold til ham, sier Kollstrøm til avisen.

Politiet bekreftet torsdag at den døde kvinnen var innpakket da hun ble funnet død. Hun var også påført skader som hun ikke kunne ha påført seg selv, men dødsårsaken er ikke klar.

- Vi venter på svar på den endelige obduksjonsrapporten, sier Kollstrøm.

Vibeche Sofie Falck Danielsen ble meldt savnet av sin samboer 16. januar, og dagen etter gikk politiet ut og kalte forsvinningen en drapssak. Bakgrunnen var blant annet at de fant blodspor i den savnede kvinnens leilighet.

Et samboerpar som kjente avdøde er siktet for forsettlig drap og har sittet varetektsfengslet i snart fire uker. Kvinnen har latt seg avhøre fire ganger, men mannen har så langt nektet å stille til avhør.

To menn, en av dem samboeren til den drepte, er siktet for bevisforspillelse og var varetektsfengslet i to uker.

(NTB)