Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Ny varmerekord i Bergen: 33,3 grader

Temperaturrekorden i Bergen ble slått fredag ettermiddag, da 33,3 heite grader kom stigende innover byen.

I dag klokka 15.30 ble det målt 33,3 grader, ifølge Anne Solveig Andersen i Meteorologisk institutt til TV 2.

Med det er nok en varmerekord slått i Bergen.

Tidligere i dag ble det meldt om 32,8 grader, som er 0,4 grader høyere enn den gamle som lå på 32,2 grader.

Utover dagen har temperaturen steget ytterligere, og vil fortsette å gjøre det.

- Temperaturen kommer til å fortsette og stige utover dagen. At den blir slått et par ganger til i dag og i helga, er nok veldig sannsynlig, sier statsmeteorolog Pernille Borander til Dagbladet.

HETT: Flere varmerekorder har stått for fall i Europeiske byer de siste dagene. Fredag ettermiddag var det Bergen sin tur. Foto: Meteorologisk institutt
HETT: Flere varmerekorder har stått for fall i Europeiske byer de siste dagene. Fredag ettermiddag var det Bergen sin tur. Foto: Meteorologisk institutt Vis mer

Trøndelag, som etter prognosen så ut til å bli varmest, har ennå ikke nådd toppen. Men på Kotsøy har temperaturen vært oppe i 32,2 grader.

118 år gammel rekord

Flere steder i landet er nemlig forventer å bryte varmerekorder.

Trondheim sin 118 år gamle rekord på 35,0 grader, målt den 22. juli i 1901, synger også på sitt siste vers, ifølge meteorologene.

PÅ VANN: Kanskje ikke så dumt å befinne seg nær vannet i Bergen fredag ettermiddag? Foto: Privat
PÅ VANN: Kanskje ikke så dumt å befinne seg nær vannet i Bergen fredag ettermiddag? Foto: Privat Vis mer

Klokka 12.00 fredag hadde allerede tre fylker nådd temperaturer på over 30 grader: 31,4 grader i Hedmark (Kongsvinger), 30,5 grader i Hordaland (Bergen) og 30 grader i Rogaland (Vats i Vindafjord).

Med det er det også stor fare for tropenetter, sier Borander. Da må temperaturen holde seg over 20 grader mellom klokka 20 og 08.

- Det kom ikke opp i slike temperaturer natt til fredag, da var Færder nærmest med 19,9 grader som laveste temperatur. Men det er muligheter i tiden fremover.

Kaldere i nord

Nord i Troms og Finnmark ser imidlertid ikke ut til å nå lignende temperaturer. De blir mer påvirket av nordavinden, og på kysten kan det bli helt ned mot 12 grader, sier Borander.

- På Finnmarksvidda kan det bli opp mot 25 grader, men ellers blir det ikke den store varmen i nord, sier Borander.

Så er det slutt for denne gang. Fra og med søndag er det fare for regn- og tordenbyger.

- Allerede søndag kan det komme på Østlandet og Sør-Norge.

Over helga blir det kjøligere, og det er stor sjanse for regn og torden, sa Boranders kollega Rafael Escobar Løvdahl til Dagbladet tidligere denne uka.

- Høytrykket trekker nordover, og med det åpner det for at lufta skiftes ut over Vest-Europa sør for oss. Noe av den ustabiliteten vil trolig berøre Sør-Norge. Det er stor sjanse for torden og regn i neste uke, sier statsmeteorolog Løvdahl.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media