Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Ny varslingssak i Sp etter at Navarsete-meldingen ble kjent

Behandles av partiet nå.

MYE Å TENKE PÅ: Sp-leder Trygve Slagsvold Vedum er, som resten av partiet, inne i en turbulent periode. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet
MYE Å TENKE PÅ: Sp-leder Trygve Slagsvold Vedum er, som resten av partiet, inne i en turbulent periode. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Senterpartiet har fått en ny varslingssak å hanskes med. Saken ble meldt inn til partiledelsen etter at saken rundt den mye omtalte slibrige meldingen til Liv Signe Navarsete ble kjent, skriver Dagsavisen.

- Jeg kan bekrefte at en varslingssak er blitt meldt etter 11. april [da Navarsete-saken ble kjent], men vil ellers ikke uttale meg om den, sier partiets informasjonsrådgiver Ragnar Kvåle til Dagbladet.

Beskytter ID

Kvåle vil dermed ikke spesifisere hva slags forhold varselet gjelder.

- Ville det ikke vært formålstjenlig å gi litt flere detaljer, slik at dere f.eks. unngår spekulasjoner?

- Dersom du visste noe om hvordan varslingssaker foregår, ville du visst at i noen saker er kan det å gi detaljer lede til å identifisere dem det gjelder, svarer Kvåle.

HVEM GJORDE DET?: Disse mennene var på hytteturen i Åre i 2016, og én av dem sendte den grove sexmeldingen til Liv Signe Navarsete. Video: Ingrid Cogorno Vis mer

I henhold til partiets retningslinger er det generalsekretær Knut M. Olsen som behandler den nye varslingssaken.

Anmeldt

Sp har mye å hanskes med for tida. I formiddag leverte partiet inn den varslede politianmeldelsen i Navarsete-saken etter at ingen hadde stått fram som avsenderen av sexmeldingen innen fristen i går.

Navarsete fortalte i går at hun er sykmeldt som følge av meldingssaken. Nestleder Ola Borten Moe, som var med på den skjebnesvangre hytteturen hvorfra Facebook-meldingen ble sendt, har fratrådt sin stilling så lenge saken granskes.

I dag ble det også kjent at turdeltaker og Sp-politiker Morten Søberg - hvis mobil ble brukt til å sende meldingen til Navarsete - vurderer å anmelde bruken av telefonen til politiet.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media