Ny «veiskilting» i Finnmark: døde reinsdyr

Drastisk fartstiltak.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): I Finnmark blir et stort antall reinsdyr påkjørt, og mange bileiere gidder ikke engang å melde fra. Dette har noen nå sett seg lei på og går nå til drastiske tiltak for å få bukt med problemet: På strekningen mellom Kautokeino og finskegrensa er det utplassert en rekke reinkadavre til skrekk og advarsel, som en slags alternative veiskilt, skriver Finnmark Dagblad.

Halvt oppspist

De døde dyra er ikke noe pent syn der de står stivfrosne og halvt oppspist av åtseletere, og budskapet til bilførere om å sette ned farta er ikke så vanskelig å tolke. Men Statens vegvesen er langt fra begeistret.

- Denne groteske «skiltingen» er direkte trafikkfarlig, den tar vekk oppmerksomheten fra veien og kan føre til ulykker og påkjørsler. Jeg tror det finnes bedre måter enn denne for å fortelle at rein blir ihjelkjørt på denne veistrekningen, sier Tor Åge Ballovarre i Vegvesenet i Alta til Finnmark Dagblad.

Ingen vet hvem det er som har tatt de drastiske virkemidlene i bruk, men det er et kjent faktum at reinpåkjørsler hvert år koster reinnæringen i Finnmark dyrt.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer