Beryktet drapssak:

Ny vending - ni år seinere

I ni år har de brutale Alpe-drapene forblitt uløst uten en eneste siktelse. Onsdag morgen ble en ny person pågrepet av fransk politi.

ÅSTEDET: Det var i et skogområde nær landsbyen Chavaline og innsjøen Annecy i Frankrike at den britiske familien ble funnet. Foto: NTB
ÅSTEDET: Det var i et skogområde nær landsbyen Chavaline og innsjøen Annecy i Frankrike at den britiske familien ble funnet. Foto: NTB Vis mer
Publisert

En person er pågrepet i en ni år gammel sak der fire personer ble skutt og drept i de franske Alpene. Det melder blant andre Sky News.

12. september 2012 var det britiske ekteparet Iqbal (47) Saad al Hilli (50) og familien på campingtur nær landsbyen Chevaline, da bilen deres ble beskutt.

Ekteparet, og førstnevntes mor, Suhaila al Allaf (74) døde av skadene. Det samme gjorde den forbipasserende franske syklisten Sylvain Mollier (45), som ble skutt sju ganger.

Ekteparets to døtre, som på tidspunktet var fire og sju år gamle, overlevde angrepet.

DREPT: Britisk-irakiske Saad al Hilli var blant de fire som ble skutt og drept. Foto: NTB
DREPT: Britisk-irakiske Saad al Hilli var blant de fire som ble skutt og drept. Foto: NTB Vis mer

Onsdag morgen ble en person pågrepet i saken. Vedkommende har status som mistenkt.

Ifølge den franske tv-kanalen BFM, gjengitt av The Guardian, skal den pågrepne være en mann som tidligere er avhørt som vitne.

Ifølge BBC har en rekke personer tidligere blitt pågrepet i forbindelse med drapene, men på tross av omfattende etterforskning - både i Frankrike og Storbritannia - har ingen har så langt vært siktet.

I 2020 åpnet britiske myndigheter for at de to overlevende jentene kunne avhøres på nytt, i håp om at det kunne føre til en gjenopptakelse. I september året etter gjennomførte politiet en detaljert rekonstruksjon av hendelsen.

Ifølge politiet har den britiske familien og den franske syklisten ingen koblinger til hverandre.

Politiet har foreløpig holdt kortene tett til brystet om den mistenkte gjerningspersonen. I en uttalelse sier påtaleansvarlig Line Bonnet at ytterligere detaljer vil bli offentliggjort etter at varetektsfengslingen er utløpt.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer