Ny vennegjeng for Mette-Marit

Talkshowvert Fredrik Skavaln og kjæresten Marie Bonnevie. Dagbladet-redaktør Hege Duckert, VG-kommentator Anders Giæver, komiker Bård Tufte Johansen med kone.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Avisen VG skriver i dag om private middager og tilstelninger med de mektige og til dels helt nye vennene av kronprinsesse Mette-Marit og kronprins Haakon.

Blant sentrale folk fra medie- og underholdnings-Norge som figurerer på lista, er NRKs Fredrik Skavlan og kjæresten Maria Bonnevie, komiker Bård Tufte Johansen, leder av VGs kommentatoravdeling Anders Giæver og hans kone, NRK-medarbeider Ales Ree.

På lista står også Hege Duckerts ektemann Stein Hernes som er PR-rådgiver og tidligere politisk rådgiver for statsminister Jens Stoltenberg (Ap) i hans forrige regjering.

VGs ansvarlig redaktør Bernt Olufsen sier til sin egen avis at det virker bemerkelsesverdig at kronprinsparet bygger seg et nettverk av moderne personer med stor mediemakt.
 
– På den andre siden kan man ikke tvangsregulere menneskers private omgang. Også kronprinsparet må få ha et nettverk, sier Olufsen.

Generalsekretær Per Edgar Kokkvold i Norsk Presseforbund sier at han stiller seg undrende til at journalister og redaktører ønsker å inngå et slikt vennskapsforhold, men legger til:

– Ingen kan kreve at noen avbryter et vennskap fordi de blir journalister.

Dagbladets sjefredaktør Anne Aasheim sier at hun er blitt informert om vennskapet av Hege Duckert. Det er uproblematisk, mener hun:

– Men i alle sammenhenger der hun er stedfortredende sjefredaktør og hvor det skulle oppstå en monarkidebatt, vil hun tre tilbake. Det er ikke naturlig at hun omtaler kongehuset, sier Aasheim til VG.

TRAVEL: Kronprinsesse Mette-Marit deltok på et Norad-seminar om den norske innsatsen mot hiv og aids tidligere denne uken. Hun ble mottatt av direktør Poul Engberg-Pedersen i Norad. Foto: Scanpix
TRAVEL: Kronprinsesse Mette-Marit deltok på et Norad-seminar om den norske innsatsen mot hiv og aids tidligere denne uken. Hun ble mottatt av direktør Poul Engberg-Pedersen i Norad. Foto: Scanpix Vis mer

(NTB)