Peter Madsen:

Ny video av flukten

Nye overvåkingsbilder viser livstidsdømte Peter Madsen under tirsdagens fluktforsøk.

GÅR ROLIG FORBI: Nye bilder fra overvåkningskamera viser Peter Madsen rømme fra fengselet. Reporter: Emilie Rydning. Video: B.T.. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Tirsdag formiddag rømte drapsdømte Peter Madsen fra Herstedvester fengsel i Albertslund. Nå kan Dagbladet vise overvåkingsbilder fra Madsens omkring fem minutter på frifot, som først ble publisert av danske B.T.

I 10-tida tirsdag formiddag ble en kvinnelig fengselspsykolog tatt til gissel av Madsen i forbindelse med fluktforsøket, opplyste leder i det danske fengselsforbundet, Bo Yde Sørensen. Madsen var iført en gjenstand som liknet et bombebelte, og en pistolliknende gjenstand, opplyste dansk politi tirsdag.

Under fluktforsøket skal Madsen ha brukt det kvinnelige gisselet som skjold mens han skal ha truet fengselspersonalet til å åpne porten.

Fengselet slo alarm klokka 10.21, og Madsen ble pågrepet av politiet klokka 10.26 ikke langt fra fengselet. Omkring klokka 10.23 ble Madsen fanget på et overvåkingskamera, som viser hvordan livstidsfangen går forbi en parkeringsplass iført en svart jakke, blå bukse og en sekk på ryggen. Madsen befant seg da bare noen hundre meter fra fengselet.

BOMBEBELTE: En talsmann fra politiet sier at Madsen hadde på seg noe som lignet et bombebelte under fluktforsøket. Video: Ritzau Vis mer

Pågripelsen

Under fluktforsøket tok Madsen seg inn i en hvit varebil, hvor han ble pågrepet av politiet. Madsen ble imidlertid kastet ut av varebilen, og sittende i veikanten, etter at politiet ble gjort oppmerksom på den bombeliknende gjenstanden som var festet til kroppen hans.

Dette utløste en stor politiaksjon hvor både bombegruppa og politiets spesialstyrker var involvert. Omkring tre timer etter at alarmen gikk, ble Madsen fraktet bort fra stedet.

Madsen har blitt siktet for fluktforsøk etter straffelovens paragraf 124, som har en strafferamme på opptil to år. Onsdag formiddag skal Madsen framstilles for danske domstoler i Glostrup, opplyser dansk politi, som ikke ønsker å kommentere saken før etter rettsmøtet.

Politiet vil også avhøre sjåføren i den hvite varebilen, til tross for at ingenting tyder på at vedkommende hadde kjennskap til Madsen.

FØRES BORT: Etter et rømningsforsøk blir drapsdømte Peter Madsen etter flere timer ført bort av politiet. Video: BT / Privat Vis mer

Belastende

Fengselssjef Hanne Høegh Rasmussen understreket at hendelsen har vært belastende for de ansatte som ble involvert i fluktforsøket.

Madsen soner en livstidsdom etter å ha blitt dømt for det brutale drapet på den svenske journalisten Kim Wall. Wall ble invitert inn i Madsens ubåt for å skrive en reportasje om oppfinneren før hun ble drept og partert.

Dagbladet har forsøkt å nå Madsens advokat, Betina Hald Engmark, uten hell. Dagbladet har også vært i kontakt med Madsens kone, Jenny Curpen, som ikke ønsket å kommentere hendelsen.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer