Ny video av Irak-henrettelser

Viser henrettelsen av 18 irakiske sikkerhetsfolk.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En gruppe med bånd til terrornettverket al-Qaida la lørdag ut en video på internett som viser henrettelsen av 18 irakiske sikkerhetsfolk.

Den tre minutter lange videoen viser hvordan sikkerhetsvaktene blir skutt i bakhodet mens de kneler på bakken, i en hevnaksjon for at sjiamuslimske politifolk angivelig voldtok en sunnimuslimsk kvinne i Bagdad i februar.

Ifølge kommentaren som ledsaget videoen ble mennene bortført i Diyala-provinsen og senere henrettet fordi den irakiske regjeringen og statsminister Nouri al-Maliki ikke etterkom gruppens krav om å utlevere politifolkene som angivelig sto bak voldtekten.

I en tekst som ble lagt ut på den samme nettsiden hevder gruppen at de også drepte 14 politifolk som ble funnet nordøst for Bagdad fredag, men understreker at disse ikke var identiske med dem som ble drept på videoen.

Gruppen som hevder å stå bak drapene kaller seg «Den islamske staten Irak» og er en koalisjon av sunnimuslimske opprørsgrupper, blant dem gruppen som benytter navnet al-Qaida i Irak.

(NTB)