Ny video fra Nord-Korea viser Obama i flammer

- En høytidelig advarsel om at tiden ikke lenger er på USAs side.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Forrige uke ble det bekreftet at Nord-Korea gjennomførte en ny prøvesprengning av atomvåpen.

Dette var landets tredje atomprøvesprengning - de foregående har vært i 2006 og 2009.

Ifølge sørkoreanske myndigheter var bombens sprengkraft mellom seks og sju kilotonn, og dermed landets største noensinne.

- Prøvesprengningen ble utført på en «sikker og perfekt» måte. Det ble brukt en forminsket atombombe med forsterket kraft, opplyste det nordkoreanske regimet gjennom det statlige nyhetsbyrået KCNA.

Trusselvideoer Nord-Korea har lenge varslet atomprøvesprengningen, og det internasjonale samfunnet har gjentatte ganger advart mot prøvesprengninger. Likevel har regimet fortsatt å legge ut advarsler, også i form av video.

Tidligere denne måneden publiserte Nord-Korea, via deres offisielle Youtube-kanal og propagandanettside Uriminzokkiri, en video som viser et rakettangrep mot en by som er slående lik New York og som ender i flammer og ruiner.

Raketten i videoen kommer fra Nord-Korea.

Og i helgen publiserte de en ny video, som denne gang viser USAs president Barack Obama dekket av flammer. Videoen viser også amerikanske tropper i flammer, og en animasjon av en atombombe som eksploderer.

Krever svar fra USA Videoen viser også en tekst på nordkoreansk. Nettsida NK News har oversatt teksten, som går ut på at Nord-Korea hevder atomprøvespreningen er framprovosert av USA:

«Nord-Korea har har lyktes i fortsette med denne prøvesprengningen til tross for USAs stadig urettferdige mobbing av Nord-Korea. USA har ingen respekt for andre, ei heller takknemlighet for likestilling. Det er ikke feil å stadfeste at USAs sterke fiendtlighet og endeløse vold mot Nord-Korea gjennom de siste 70 årene har hjulpet Nord-Korea til å bli en av verdens mektigste militærmaktstater,» heter det i videoen, ifølge NK News.

«Ordene som uttales av USA, et land som bruker jungelloven som en lov for overlevelse, er meningsløse. Som et resultat av det, er Nord-Koreas kjernefysiske test, utført mot amerikanske imperialistiske inntrengere, noe som beskytter vår suverenitet. Dermed har USA nærmest ledet Nord-Korea mot atomprøvesprengninger, som derfor må anses som en amerikansk dyd - Nord-Koreas tredje underjordiske kjernefysiske test!»

«La det gjøres kjent enda en gang at dette er vårt mottiltak for Nord-Koreas sikkerhet, og for å beskytte dets suverenitet mot overgripere. Det er også en høytidelig advarsel om at tiden ikke lenger er på USAs side. Folk ser på. Amerika bør svare.»