Ny video fra terrorangrepet mot Charlie Hebdo

Terrorbrødrene roper at de har hevnet profeten Muhammed, og løsner en rekke skudd mot politiet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): En ny video fra angrepet mot Charlie Hebdo har blitt publisert. Amatørvideoen er tatt fra et hustak i nærheten av Charlie Hebdos lokaler, og skal være tatt rett etter angrepet mot redaksjonen.

I videoen kan man se de to terrorbrødrene Cherif og Said Kouachi gå rolig mot den sorte fluktbilen. Den ene roper «Vi har hevnet profeten Muhammed». Deretter tar de seg tid til å lade våpnene, før de setter seg inn i bilen og kjører videre.

Her møter de en politibil som kommer kjørende med blålysene på. De to mennene går ut av bilen og løsner en rekke skudd mot politibilen, som raskt begynner å rygge og stanser et stykke unna fluktbilen. De to brødrene setter seg inn i bilen igjen, og setter kursen mot politibilen, hvor det igjen blir løsnet skudd.

Tolv personer ble drept under angrepet mot Charlie Hebdo. Ni av dem var journalister. Blant de drepte var sjefredaktøren og tre tegnere.

Et annet amatøropptak, som ble offentliggjort like etter terrorangrepet, viser hvordan de bevæpnede terroristene skyter politimannen Ahmed Merabet med et automatvåpen. Merabet var ansatt i politiet i Paris og patruljerte gatene i området.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.