Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Ny video fra terrorangrepet mot Charlie Hebdo

Terrorbrødrene roper at de har hevnet profeten Muhammed, og løsner en rekke skudd mot politiet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): En ny video fra angrepet mot Charlie Hebdo har blitt publisert. Amatørvideoen er tatt fra et hustak i nærheten av Charlie Hebdos lokaler, og skal være tatt rett etter angrepet mot redaksjonen.

I videoen kan man se de to terrorbrødrene Cherif og Said Kouachi gå rolig mot den sorte fluktbilen. Den ene roper «Vi har hevnet profeten Muhammed». Deretter tar de seg tid til å lade våpnene, før de setter seg inn i bilen og kjører videre.

Her møter de en politibil som kommer kjørende med blålysene på. De to mennene går ut av bilen og løsner en rekke skudd mot politibilen, som raskt begynner å rygge og stanser et stykke unna fluktbilen. De to brødrene setter seg inn i bilen igjen, og setter kursen mot politibilen, hvor det igjen blir løsnet skudd.

Tolv personer ble drept under angrepet mot Charlie Hebdo. Ni av dem var journalister. Blant de drepte var sjefredaktøren og tre tegnere.

Et annet amatøropptak, som ble offentliggjort like etter terrorangrepet, viser hvordan de bevæpnede terroristene skyter politimannen Ahmed Merabet med et automatvåpen. Merabet var ansatt i politiet i Paris og patruljerte gatene i området.

Det svært brutale drapet er fanget på film av en person som gjemte seg på et tak like ved.

Etter at han først er skutt én gang og ligger på bakken, går en av terroristene bort til ham og skyter ham i hodet for å forsikre seg at han er død.

#JeSuisCharlie (Jeg er Charlie) har vært en voksende trend på sosiale medier etter terrorangrepet, men en anne trende vokste etter fram -  #JeSuisAhmed (Jeg er Ahmed).

Lørdag snakket broren hans ut på en pressekonferanse i Paris, og han hadde følgende beskjed til det franske folk:

- Jeg sier dette til alle rasister, islamofober og antisemitter - man må ikke forveksle ekstremister med muslimer, sier Malek Merabet ifølge nettstedet france24.com.