Ny video med bin Laden

Osama bin Laden lever. Den britiske avisa Sunday Times har fått tak i et videoopptak med terrorlederen fra mars måned.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den britiske avisen Sunday Times sier den har fått tak i et tidligere ukjent videoopptak av Osama bin Laden, som skal være laget for bare to måneder siden.

Hvis det er riktig, er det første gang det kommer bevis for at bin Laden overlevde de amerikansk-ledede angrepene mot al-Qaida og Taliban-tilholdssteder i Afghanistan.

Bin Ladens uttalelser på opptaket er ikke nok til at det kan tidfestes. Videoen viser en mager bin Laden kledd i kamuflasjejakke. Han sitter utendørs, under et tre.

Filmen ble skaffet til veie via et islamsk nyhetsbyrå i Birmingham, som skal ha fått den fra en pakistansk tjenestemann. Opptaket skal være gjort i mars.

- Krigen står mellom oss og jødene. Ethvert land som tar parti for jødene, har bare seg selv å skylde, sier bin Laden på videoen ifølge Sunday Times.

VISER SEG IGJEN: Denne videoen skal bevise at Osama bin Laden overlevde amerikanernes bomber. Opptaket skal ha blitt gjort i mars.
OPPFORDRER TIL KRIG: Denne eldre videoen ble funnet i i et hus som har blitt brukt av al-Qaida i Kabul. Etterforskerne tror at videoen stammer fra i fjor.