Ny video med trusler mot OL i Beijing

Ber muslimske foreldre holde barna unna.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En kinesisk, islamistisk gruppe skal ha lagt ut en ny video med trusler mot OL i Beijing, ifølge en gruppe som overvåker ekstremistiske nettsteder.

Videoen, som ble oppdaget av amerikanske IntelCenter, viser en brennende OL-logo og en eksplosjon ved en av OL-arenaene. I opptaket blir muslimske foreldre bedt om å holde sine barn unna de olympiske lekene.

Tidligere er det lagt ut en lignende video datert 23. juli, mens den nyeste videoen ifølge IntelCenter er datert 1. august.

Kommentarene på videoen er lest inn på språket til uigurene, en muslimsk minoritet vest i Kina som lenge har følt seg sosialt og økonomisk marginalisert.

Radikale islamistiske grupper kjemper for et eget hjemland for uigurene. Det var også i denne regionen - i byen Kashgar - to terrorister drepte 16 politimenn da de slo til mot en politistasjon mandag.

(NTB)

SPENT: Situasjonen er spent etter mandagens terroraksjon i Kashgar. Her vokter politiet en uigur-markedsplass i regionshovedstaden Urumqi i Xinjiang. Foto: Scanpix
SPENT: Situasjonen er spent etter mandagens terroraksjon i Kashgar. Her vokter politiet en uigur-markedsplass i regionshovedstaden Urumqi i Xinjiang. Foto: Scanpix Vis mer
Ny video med trusler mot OL i Beijing