Ny video viser de voldsomme skuddvekslingene fra da «El Chapo» ble tatt for tredje gang

Narkobaronen skal nå utleveres til USA.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Fredag kveld ble det kjent at den meksikanske narkobaronen Joaquín «El Chapo» Guzmán omsider var tilbake i politiets varetekt. Det var president Enrique Peña Nieto selv om proklamerte nyheten på Twitter.

Nå har meksikanske myndigheter frigjort klipp fra militæraksjonen som sørget for at en av verdens mest notoriske kriminelle ble arrestert. For tredje gang. Operasjonen fant sted i Los Mochis i hjemstaten Sinaloa, nordvest i landet.

Det markerte slutten på en seks måneder lang menneskejakt, etter at Guzmán rømte fra et høysikkerhetsfengsel i Almoloya de Juàrez.

Arrestasjonen kulminerte med en voldsom skuddveksling mellom militære styrker og en rekke høytstående offiserer i El Chapos narkotikakimperium. Ifølge Associated Press mistet fem personer livet i skuddvekslingen. En marinesoldat skal ha blitt skadet.

Se video fra aksjonen øverst i saken.

Senere har nye opplysninger rundt milliardæren sett dagens lys. Blant annet skal skuespiller og Oscar-vinner, Sean Penn, hatt hemmelige møter med Guzmán.

Kort tid etter arrestasjonen ble det spekulert i om «El Chapo» skulle utleveres til USA. Det arbeidet er nå i gang, melder AFP.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer