Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Ny video viser øyeblikket politiet raidet bridgeklubb full av pensjonister

Hele fem nordmenn ble arrestert: - Vi satt i et avhørsrom i flere timer, forteller nå løslatte Svein Stubberud.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Onsdag stormet politiet, militært personell og representanter for de lokalemyndighetene i Pattaya i Thailand en bridgekkubb, og pågrep 32 personer. Alle ble senere løslatt.

Ifølge nyhetsnettstedet Pattaya One ble datamaskiner, kortstokker og resultatbøker konfiskert og loggført som bevismateriale.

I gruppen skal det blant annet ha vært tre nordmenn, tre svensker, en danske, en australier og tolv engelskmenn, skriver BBC. En nederlandsk kvinne på 84 år var også blant de pågrepne.

Fredag morgen skriver imidlertid Nettavisen at hele fem nordmenn ble arrestert.

- Avhørt i flere timer Blant dem var Svein Stubberud fra Gran i Hadeland.

- De påsto vi gamblet for penger og viste oss en ransakelsesordre som var skrevet på thai. Vi fikk lov å spille ferdig mens de gjennomsøkte lokalene. Deretter ble vi alle tatt med til politistajonen i Pattaya. Der måtte vi sitte på et avhørsrom i flere timer, forteller Stubberud til Nettavisen.

Brorparten av de pågrepne skal ha vært pensjonister. Etter tolv timer i politiets varetekt slapp de ut igjen, mot en kausjon på 5000 baht, rundt 1200 kroner, som alle unntatt én betalte.

Saken er omtalt i en rekke internasjonle medier, og vekker også oppsikt i bridgemiljøet i Norge.

- Jeg har aldri hørt om noe lignende i hele mitt liv, så vi flirer vel egentlig mest av hele saken. Det er synd at de har sittet tolv timer i arrest når de bare har sittet og spilt kort og det ikke har vært penger involvert, sier generalsekretær Allan Livgård i Norsk Bridgeforbund, som teller over 9000 medlemmer.

For mange spillkort Grunnlaget for pågripelsene av pensjonistene kommer fra Loven om kortspill fra 1935 som sier at ingen kan være i besittelse av mer enn 120 spillkort til en hver tid, skriver BBC.

Det var på grunn av mistanke om bruk av for mange ulovlige spillkort at politiet pågrep dem. Kortstokkene skal heller ikke ha vært merket med myndighetenes offisielle forsegling.

Det er ikke lov å spille om penger i Thailand, som har strenge regler mot gambling, men det har politiet så langt ingen bevis for at de har gjort.

Det var VG som først omtalte saken i Norge. De har vært i kontakt med Utenriksdepartementet (UD), som ikke var kjent med saken, men vil undersøke saken nærmere.

Bridgeklubben ble grunnlagt i 1994 og har aldri stått overfor lignende problemer, skriver Pattaya One.