Ny video viser Walter Scott flykte fra politiet

Forklarte seg til drapsmannen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Firebarnsfaren Walter Scott jr. ble skutt og drept av en politimann i South Carolina i USA. En amatørvideo avslørte at Scott ble drept mens han var ubevæpnet og løp fra politibetjenten.

Nå har politiet i South Carolina sluppet en ny video filmet fra politibilen. Klippet er relativt udramatisk, men viser at politbetjenten Michael Slager stopper Scott som kjører en bil.

Deretter går Slager bort til bilen, spør om dokumentasjon og om Scott eier bilen. Scott svarer at han er i en oppkjøpsprossess og at han ikke har dokumentene, ifølge CNN.

- Har du allerede kjøpt den? spør Slager.

- Nei, ikke ennå, svarer Scott.

- Akkurat. Jeg kommer straks tilbake, sier Slager, før han går tilbake til politibilen.

Flykter I løpet av rundt 20 sekunder går Scott først ut av bilen før han raskt setter seg inn igjen.

Så i løpet av noen sekunder spurter han fra stedet.

Rapportene sier at Scott ble stoppet på grunn av feil med et bremselys.

- Denne videoen viser ikke noen grunn til at Mr. Scott skal bli skutt i ryggen, sier Marc Morial fra National Urban League, en organisasjon som forsvarer svarte amerikaneres rettigheter.

En amatørvideo som ble offentlig kjent tidligere i uka viser at Scott blir hentet inn av Slager, før han blir skutt i ryggen.

Politimannen hadde hevdet at Scott forsøkte å ta elektrosjokkpistolen hans, men videoen viste at Slager forklarte seg usant. Drapssiktede Slager har fått sparken, og både FBI og det amerikanske justisdepartementet gransker nå hendelsen.

Etterforsket i 2013 Nå kommer det også fram at Slager allerede i 2013 ble etterforsket for politivold. Også den gang var en elektrosjokkpistol sental i etterforskningen, melder BBC.

Slager ble i 2013 anmeldt av en mann ved navn Mario Givens. Han forklarte den gang, ifølge BBC, at Slager hadde banket på hjemme hos ham og ropt: Kom ut, ellers avfyrer jeg elektrosjokkvåpenet («Come outside or I'll 'Tase' you»).

Givens sier at han gikk ut med henda i været, men at han likevel ble skutt med sjokkvåpenet. Givens' bror skal ha vært under etterforskning, og Slager skal ha forvekslet de to.

Saken ble henlagt. Nå granskes den på nytt.