Ny virusvariant oppdaget i New York

En virusvariant som likner på den mer smittsomme varianten oppdaget i Sør-Afrika, er på framvekst i New York, ifølge forskere.

ALARMERENDE ØKNING: En virusvariant som ligner på den mer smittsomme varianten oppdaget i Sør-Afrika, er på framvekst i New York. Foto: NTB
ALARMERENDE ØKNING: En virusvariant som ligner på den mer smittsomme varianten oppdaget i Sør-Afrika, er på framvekst i New York. Foto: NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Den nye varianten kalles B. 1.526 og ble først påvist i prøver fra New York i november, skriver Reuters. Innen midten av februar sto denne varianten for 12 prosent av alle tilfellene av covid-19, har forskere ved Columbia University kommet fram til.

- Vi observerte en jevn økning i påvisningsgraden fra slutten av desember til midten av februar, med en alarmerende økning på 12,7 prosent de siste to ukene, heter det i en uttalelse fra Columbia University ifølge CNN.

Ikke fagfellevurdert

Varianten er også beskrevet i en forskningsartikkel fra California Institute of Technology, men ingen av artiklene er fagfellevurdert.

- Det ser ut til at hyppigheten av mutasjonen B. 1.526 har økt raskt i New York, skriver forskerne.

De frykter at varianten ikke bare er mer smittsom, men også forårsaker mer alvorlig sykdom.

Columbia-forskerne sier offentlige tilgjengelige data ikke viser flere tilfeller av den sørafrikanske eller den brasilianske varianten i prøver fra New York og områdene rundt byen.

- I stedet fant vi et høyere antall av denne hjemmeavlede avstammingen, sier forskerne i en uttalelse.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer