Ny voldstiltale i blackmetalbandet Gorgoroth

Gitaristen er tiltalt for voldtekt, vokalisten for grov vold.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

BERGEN (Dagbladet): Tirsdag må vokalisten som kaller seg «Gaahl» (28) møte i Sunnfjord tingrett, tiltalt for grov vold mot en mann i 40-åra.

Han er tidligere dømt to ganger for grov vold, og har sonet en dom på et år i fengsel.

Gitaristen i Gorgoroth, en 31 år gammel mann fra Vestlandet som kaller seg for «Infernus», er tiltalt etter den strengeste bestemmelsen i voldtektsparagrafen. Han må møte i Bergen tingrett for å forklare seg om voldtekt og ulovlig våpenbesittelse til høsten.

Voldtekten i Bergen 27. april i fjor omtales som svært brutal idet kvinnen skal ha blitt holdt fanget i en time mens «Infernus» og en 32-åring skal ha slått og voldtatt henne på omgang.

- Rømte i håndkle

Hun skal ifølge Bergens Tidende ha klart å rømme fra stedet bare ikledd et håndkle.

31-åringens forsvarsadvokat Atle Birkeland sier at hans klient stiller seg helt uforstående til tiltalebeslutningen. «Infernus» er også dømt for vold tidligere.

Advokat Christian Eckhoff hos advokatfirmaet Elden hadde et møte med «Gaahl» i går.

- Min klient nekter straffskyld og forklarer at det var personen som er utpekt som offer, som slo først. Han sier at det som er omtalt som blodritual i VG er bare tull, sier Eckhoff til Dagbladet.

Voldsofferet i denne saken skal ha fått ødelagt tenner, nesebein og fått flere kutt i hodet. Han har vært sykmeldt lenge og vil kreve 100000 kroner i erstatning, i tillegg til dekning av legeutgifter. Det er satt av to dager til saken.

Dyremishandling

Gorgoroth ble også etterforsket av polsk politi tidligere i år. Der var de mistenkt for dyremishandling og blasfemi i forbindelse med en konsert.

- Min klient har forstått det slik at etterforskningen mot bandets medlemmer er henlagt, sier advokat Christian Eckhoff.

Gorgoroth har spilt med forskjellige sammensetninger siden begynnelsen av 1990-tallet.

VOLDSTILTALT: Vokalisten «Gaahl» i blackmetalbandet Gorgoroth fra Vestlandet.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer