FLERE VOLDTEKTER: Det er blitt anmeldt flere voldtekter på russetreff de siste dagene.

FOTO: ADRIAN ØHRN JOHANSEN
FLERE VOLDTEKTER: Det er blitt anmeldt flere voldtekter på russetreff de siste dagene. FOTO: ADRIAN ØHRN JOHANSENVis mer

- Ny voldtekt på russetreff i Oslo i går kveld

Nok ei russejente skal være voldtatt på Tryvann.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): - Vi mottok anmeldelse av en voldtekt i går kveld, sier politiinspektør Grete Lien Metlid i Oslo politidistrikt..

Offeret skal være ei russejente som deltok på russearrangementet på Tryvann i Oslo i går kveld. Politiet kan foreløpig ikke si om det er snakk om en eller flere angivelige gjerningspersoner.

- Det er foreløpig lite vi kan si om denne voldtekten, men den er ikke satt i sammenheng med voldtekten natt til første mai, sier Metlid.

Flere voldtekter Forrige lørdag ble en russejente voldtatt på russetreffet på Fredriksten festning i Halden.

Natt til 1. mai skjedde det samme på russetreffet på Tryvann i Oslo.

Tidligere i dag sa vaktleder Øyvind Torgersen ved kriminalvakten i Oslo politidistrikt til NRK at de ser at det er en del likhetstrekk mellom de to voldtektene. Begge voldtektene skal ha hatt to gjerningsmenn.

- Sånn status er nå, vil vi ikke si at vi setter de to sakene i sammenheng. Vi etterforsker voldtekten natt til første mai som en isolert hendelse, sier Metlid.

Nå ber politiet om hjelp fra publikum, og går derfor ut med signalement på de to antatte gjerningsmennene som knyttes til voldtekten på Tryvann natt til første mai:

1) Nordisk utseende gutt, ca. 180 cm høy, tynn og med halvlangt hår. Rød russebukse, mørk parkasjakke og med en hettegenser under jakka. Han hadde et mørkeblått tørkle m/hvit skrift som pannebånd.  

2) Gutt, noe mørk i huden, ca. 180 cm høy, kraftig kroppsbygning, veltrent. Rød russebukse, stor jakke og med samme type pannebånd som den første gutten. Gutten snakket noe gebrokkent norsk.     

Glow-striper Begge guttene hadde glow-striper på kinnene.

- Politiet ønsker tips med bakgrunn i hendelsen og beskrivelsene av gjerningspersonene. Dersom noen har kjennskap til hendelsen, har gjort observasjoner, eller har hørt noe om hendelsen som kan bidra til å oppklare saken og identifisere gjerningspersonene, bes de ta kontakt med politiet, opplyser Oslo politidistrikt i en pressemelding.