Ny vulkanalarm på turistøy. Myndighetene beordrer evakuering

Stenger flyplass.

SPYR UT ASKE: Vulkanen Agung er aktiv for tiden, og fører natt til mandag norsk tid nok en gang til at folk må evakuere. Video: AP / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Myndighetene i Bali slår på nytt vulkanalarm, og hever farenivået til høyeste grad, skriver nyhetsbyrået AP.

Personer som er innen 10 km fra vulkanen Agung beordres til å evakuere. Nyhetsbyrået AP skriver at indonesiske myndigheter sier at 100 000 burde evakuere, men så langt er det bare 40 000 mennesker som har tatt seg ut av området.

De som ikke har forlatt området ennå føler seg trygge eller ønsker ikke å forlate husdyra sine, ifølge talsperson for myndighetene, Sutopo Nugroho.

- Myndighetene vil finkjemme området for å overtale. Dersom det blir nødvendig vil vi evakuere de med makt, sier Nugroho.

Vulkanen Agung har vært svært aktiv i helga. På den populære ferieøya Bali spydde søndag morgen aske 4.000 meter opp i været, og tykke, grå røykskyer la seg over området.

Dette har blant annet ført til store problemer i flytrafikken i området, og nå er også Balis hovedflyplass stengt i 24 timer. Den kan bli stengt lenger.

100 busser blir satt inn for å bringe reisende fra flyplassen til fergeterminalen på øya. Turister som sitter fast på Bali kan ta ferge til naboøya Java, for så å ta seg videre til nærmeste flyplass.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer