Ny Windows-krise

For andre gang på en uke må Microsoft innrømmet sikkerhetssvikt i selskapet. Denne gangen er programkode for Windows 2000 og NT blitt lekket.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no) Onsdag ble det som beskrives som

tidenes feil oppdaget i Windows. I går, en dag seinere, kom Microsoft med en ny pinlig avsløring: Deler av kildekoden for operativsystemene Windows 2000 og Windows NT er blitt gjort tilgjengelig på Internett, mot selskapets vilje.

- Pinlig

Programvaregigantens talsperson Tom Pilla kunne i går ikke si hvor mye av kildekoden til operativsystemene som er kommet på avveie, når det skjedde eller hvor mange personer som kan ha fått tilgang til den. Han våget heller ikke anslå hvor stor skade den siste sikkerhetsbristen har gjort.

Men eksperter USA Today har snakket med er ikke i tvil om at situasjonen er meget pinlig for verdens største leverandør av operativsystemer.

Ikke bare øker det sjansen for nye og mer farlige datavirus hvis koden havner i feil hender. Det kan også gi konkurrerende selskaper ny innsikt i hvordan Windows-koden er utviklet. Dessuten svekker det selskapets omdømme ytterligere.

- Det er mer pinlig enn noe annet, fordi det ser ut som om Microsoft ikke kan kontrollere koden sin, sier teknologiekspert Rob Enderle.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.