Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Ny Yara-direktør tiltalt

Konserndirektør Tor Holbak er blant de tiltalte.

TILTALT: Tidligere konserndirektør i Yara, Tor Holba er ifølge Dagens Næringsliv tiltalt av Økokrim for grov korrupsjon. Fra før er tidligere konsernsjef Thorleif Enger tiltalt for det samme. Foto: Pressefoto, Yara
TILTALT: Tidligere konserndirektør i Yara, Tor Holba er ifølge Dagens Næringsliv tiltalt av Økokrim for grov korrupsjon. Fra før er tidligere konsernsjef Thorleif Enger tiltalt for det samme. Foto: Pressefoto, Yara Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tidligere konserndirektør i Yara, Tor Holba, er tiltalt av Økokrim for grov korrupsjon, melder Dagens Næringsliv.

- Holba er meget klar på at han ikke er skyldig i disse anklagene, og vil belyse dette nærmere under den rettsprosess som nå vil komme som følge av Økokrims holdning. Han er overbevist om at en rettsprosess vil avdekke sannheten, sier hans advokat John Christian Elden til DN.
Dagbladet har ikke fått kontakt med Holba eller hans advokat.

Venter på bekreftelse
Yaras kommunikasjonsdirektør Bernhard Stormyr sier at Yara vil måtte komme tilbake til hvordan selskapet fra nå av vil forholde seg til Tor Holba.

- Da jeg gikk inn i et møte for en time siden hadde vi ikke fått bekreftet at Holba er tiltalt, sa Stormyr til Dagbladet klokka kvart over elleve i formiddag.

- Dette må vi nesten komme tilbake til når vi eventuelt har fått denne informasjonen via offisielle kilder, sier Stormyr.

Dagbladet kommer med mer.

Hele Norges coronakart