Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Nybakt mamma på 60 år?

LONDON (NTB): Liz Buttle fra Storbritannia kan være landets eldste fødende, ifølge britiske aviser. Ifølge folkeregisteret i London er fru Buttle 60 år, mens sykehuset der hun fødte har notert alderen hennes til 54 år.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Lille Joseph David ble født i Wales 20. november i fjor, og skal ha blitt unnfanget uten noen form for fruktbarhetsbehandling . Fru Buttle, som også er bestemor, trodde det var overgangsalderen som var kommet da menstruasjonen forsvant, men tok altså fullstendig feil. Svangerskapet gikk problemfritt, og junior er frisk som en fisk.

Lille Joseph David har en halvsøster som er 35 år eldre. Ved fødselen var han allerede onkel til tre, den eldste av hans nevøer var da 19 år.

Den gamle rekorden for svært modne, nybakte mødre, tilhørte Kath Campbell som var 55 år gammel da hun fikk sin datter i 1987. Det er godt mulig hun beholder den, dersom oppklaringen av aldersmysteriet rundt fru Buttle viser at hun likevel «bare» var 54.

Det hører med til historien at Liz Buttles familie har tradisjon for sene fødsler. Liz' mor ble gravid da hun var 53 år, men spontanaborterte. Liz' tante fødte imidlertid et barn i en alder av 53 år.

Men Sara fra Bibelen slår dem alle ned i støvlene. Hun skal ha vært 90 år da hun ble mor.

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!