Nybakt pappa: - Ida Helene har det bra

Espen Eriksen opplevde marerittet da hans tre dager gamle datter ble bortført i går. I dag sier han at de sov godt i natt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tre dager gamle Ida Helene som mandag ble bortført fra barselavdelingen på Fylkessjukehuset i Haugesund har det bra, forteller pappa Espen Eriksen.

- Det ser ut som hun har det veldig fint. Da vi fikk henne igjen så hadde hun tross alt fått godt stell, fikk vi vite. Hun hadde fått mat på den lange reisen, og heldigvis er det ei sterk og frisk jente som er lykkelig uvitende om det som har skjedd, sier Espen Eriksen til NRK. Mens pappaen er tydelig preget av hendelsen, pludrer spedbarnet fornøyd i bakgrunnen.

Fryktet for Idas liv

Den nybakte pappaen forteller at hele familien sov godt natt til tirsdag, til tross for den skremmende opplevelsen.

- Natta har vært voldsomt fin. Lille Ida har sovet som en stein hele natta, og det har foreldrene gjort også. Vi kvidde oss veldig for natta før vi fikk henne igjen. Vi så for oss ei forferdelig natt der vi ikke visste hvor Ida var, hvordan hun hadde det eller om hun levde i det hele tatt, så i går kveld var alt bare fint, sier Eriksen.

Et mareritt for alle

Bestemor Marit Hetland forteller at barnets mor er medtatt, men har det bra.

- Også moren til Ida har det bra, selv om hun er utslitt etter en hard fødsel og etter å ha mistet barnet, sier den nyfødtes bestemor, Marit Hetland. Hun synes det er vanskelig å beskrive hvordan hun opplevde kidnappingen.

- Det er vanskelig å uttale seg om det, for det var et mareritt, et våkent mareritt. Vi var heldigvis mange. Det var besteforeldre på begge sider, og gode venner kom. Når én datt ned, så hjalp de andre den opp igjen. Å ha et godt nettverk er ubetalelig. Men det er jo klart at vi alle hadde våre svært svarte stunder, sier en beveget Marit Hetland til NRK.

(NTB)