Nye 350 permitteres i dragsuget av oljestreiken

Streikende oljearbeidere sa nei til 2,4 prosent lønnsvekst

310 I STREIK:  Streiken i oljeindustrien startet 21. september etter brudd i mekling mellom LO-fagforbundet Olje og Energi og arbeidsgiverforeningen Norsk olje og gass. Foto: Carina Johansen, NTB Scanpix.
310 I STREIK:  Streiken i oljeindustrien startet 21. september etter brudd i mekling mellom LO-fagforbundet Olje og Energi og arbeidsgiverforeningen Norsk olje og gass. Foto: Carina Johansen, NTB Scanpix. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Onsdag blir ytterligere 350 oljeansatte permittert som følge av Industri Energis streik i oljeservicesektoren.

De som nå permitteres er ansatte i Baker Hughes, Schlumberger og Halliburton, hvorav de fleste i Baker Hughes, skriver Stavanger Aftenblad.

Streiken har vart i én uke og 310 medlemmer av Industri Energi er tatt ut i streiken.

Det er i første rekke miljøhåndtering av boreavfall som er stoppet. Det får som konsekvens at også boreoperasjoner på sokkelen stoppes – for å unngå utslipp i sjøen.

Bedriftene som nå permitterer har ikke nok arbeidsoppgaver til sine ansatte ettersom boreoperasjoner stanses som følge av streiken, hevder arbeidsgiverorganisasjonen Norsk olje og gass.

Dette bestrides av fagforeningen Industri Energi som mener at arbeidsgiverne bruker permitteringer for å legge press på de streikende.

Industri Energi har takket nei til et tilbudet fra Norsk olje og gass, som ville gitt en årslønnsvekst på 2,4 prosent.

Det har ikke vært kontakt mellom partene siden streiken startet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer