310 I STREIK:  Streiken i oljeindustrien startet 21. september etter brudd i mekling mellom LO-fagforbundet Olje og Energi og arbeidsgiverforeningen Norsk olje og gass. Foto: Carina Johansen, NTB Scanpix.
310 I STREIK:  Streiken i oljeindustrien startet 21. september etter brudd i mekling mellom LO-fagforbundet Olje og Energi og arbeidsgiverforeningen Norsk olje og gass. Foto: Carina Johansen, NTB Scanpix.Vis mer

Nye 350 permitteres i dragsuget av oljestreiken

Streikende oljearbeidere sa nei til 2,4 prosent lønnsvekst

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Onsdag blir ytterligere 350 oljeansatte permittert som følge av Industri Energis streik i oljeservicesektoren.

De som nå permitteres er ansatte i Baker Hughes, Schlumberger og Halliburton, hvorav de fleste i Baker Hughes, skriver Stavanger Aftenblad.

Streiken har vart i én uke og 310 medlemmer av Industri Energi er tatt ut i streiken.

Det er i første rekke miljøhåndtering av boreavfall som er stoppet. Det får som konsekvens at også boreoperasjoner på sokkelen stoppes – for å unngå utslipp i sjøen.

Bedriftene som nå permitterer har ikke nok arbeidsoppgaver til sine ansatte ettersom boreoperasjoner stanses som følge av streiken, hevder arbeidsgiverorganisasjonen Norsk olje og gass.

Dette bestrides av fagforeningen Industri Energi som mener at arbeidsgiverne bruker permitteringer for å legge press på de streikende.

Industri Energi har takket nei til et tilbudet fra Norsk olje og gass, som ville gitt en årslønnsvekst på 2,4 prosent.

Det har ikke vært kontakt mellom partene siden streiken startet.

(NTB).