Nye amerikanske angrep i Somalia

- Vi skal bekjempe terrorismen uansett hvor den befinner seg.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Amerikanske myndigheter bekrefter et nytt luftangrep i Somalia. Dette kommer rundt to uker etter USAs første angrep sør i landet.

Øyenvitner fortalte den gang om 31 døde, og USA hevdet 8 personer med tilknytting til al Qaida ble drept. Denne gang er skadeomfanget ukjent, og Pentagon gir ingen kommentar.

Islamister

- Noen av våre oppdrag er uforenlige med offentlig diskusjon. Noen ganger foretar vi aksjoner og operasjoner som jeg kan forteller dere om. Andre ganger kan jeg ikke gi dere noe informasjon, sier Bryan Whitman, talsmann for Pentagon, til Reuters.

En talsmann for myndighetene opplyser at målet for angrepet var medlemmer av Rådet for islamske domstoler (ICU), gruppen som har ledet kampen mot regjeringen i landet.

En annen kilde hevder personer med tilknytting til al Qaida var målet for angrepet.

al Qaida

I 1998 mistet mer enn 250 personer livet da USAs ambassader i Kenya og Tanzania ble utsatt for bombeangrep. I 2002 mistet 15 personer livet i et angrep mot et israelsk-eid hotell i Kenya.

Luftangrep: USA innrømmer nye angrep i  Somalia. Foto: AP/ SCANPIX
Luftangrep: USA innrømmer nye angrep i Somalia. Foto: AP/ SCANPIX Vis mer

Amerikanske myndigheter mener ICU beskytter al Qaida-medlemmene som anklages for disse bombeangrepene.

- Vi skal bekjempe al Qaida, og lede den globale kampen mot terror hvor enn den måtte ta oss, sier Bryan Whitman, talsmann for Pentagon.