Nye amerikanske luftangrep mot ISIL

Flere militante islamister skal være drept.

BOMBEANGREP:  Utenfor byen Erbil rapporteres det om nye bombeangrep mot ISIL fra amerikanske bombefly. Foto: AP Photo/ Khalid Mohammed
BOMBEANGREP: Utenfor byen Erbil rapporteres det om nye bombeangrep mot ISIL fra amerikanske bombefly. Foto: AP Photo/ Khalid Mohammed Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Det amerikanske militæret har gjennomført flere, nye bombeangrep mot ISIL i Irak, melder NBC News.  Pentagon bekrefter at de har gjennomført to nye angrep i kveld.

Det amerikanske forsvaret sier de også angriper ISIL med droner.

Ifølge CBS skal det være flere omkomne ISIL-krigere.

Alle angrepene skal være mot artelleri i nærheten av byen Erbil, som er den kurdiske hovedstaden og base for amerikanske diplomater og militærrådgivere.

I ettermiddag bekreftet Pentagon at to bombefly hadde bombet mobilt artilleri tilhørende ISIL utenfor Erbil.  Bombeflyene slapp bomber på over 200 kilo.

De militante ISIL-krigerne har rykket fram i de kurdisk-kontrollerte områdene i Nord-Irak den siste uken, og Pentagon sier angrepene ble gjennomført for å hjelpe kurderne med å forsvare Erbil.

Tallsmann for Pentagon John Kirby sier bombeflyene tok av fra hangarskipet USS George HW Bush i den persiske gulfen. På en pressekonferanse etter det første angrepet sa Kriby at det ikke var klart om noen fra ISIL var drept.

Dette er første gang USA er direkte med i militærhandlinger i Irak siden de trakk seg ut av landet sent i 2011. President Barack Obama sier han har godkjent målrettede luftangrep mot ISIL i Irak for å besytte amerikanske interesser og også om nødvendig for å hindre folkemord på yezidiene, en relgiøs minoritet som er jaget på flukt opp i Sinar-fjellene.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer