Ukraina:

Nye angrep i flere byer

Flere ukrainske byer skal være rammet av nye rakettangrep tirsdag morgen. Ved 12-tiden tirsdag skal raketter ha truffet Lviv vest i landet og skapt store elektrisitetsproblemer.

MELDING OM FLERE DREPTE: Redningsarbeidere henter ut en død kropp fra bombede bygninger. Foto: Reuters
MELDING OM FLERE DREPTE: Redningsarbeidere henter ut en død kropp fra bombede bygninger. Foto: Reuters Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Tirsdag morgen gikk for andre dag på rad flyalarmen i flere ukrainske byer. Alle regioner av landet skal være berørt.

Flere byer skal være rammet av nye rakettangrep tirsdag morgen. Dette vet vi:

  • Ifølge ukrainske Interfax ble Zaporizjia-fylket rammet av flere missilangrep tirsdag morgen. Det bekreftet ordføreren i byen Melitopol, Ivan Fedorov, på sin Telegramkanal.
  • Byrådsekretær Anatoliy Kurtev skriver på sin Telegram-kanal at rakettangrepene blant annet skal ha rammet en utdanningsinstitusjon, et helsebygg og en boligblokk.
  • Ifølge Kurtev ble Melitipol rammet av 15 eksplosjoner ved 06-tida. Det er dødsfall i forbindelse med angrepene, og infrastruktur er skadet, opplyser han.
  • Også i havnebyen Odesa og i Ukrainas nest største by Kharkiv har det kommet ubekreftede meldinger om rakettangrep tirsdag morgen, samt angrep med såkalte kamikazedroner, skriver NTB.
  • SISTE: Like før klokka 12 tirsdag skal byen Lviv vest i landet ha blitt truffet av missiler. Kritisk ifrastruktur er ødelagt og fører til strømproblemer, opplyser ordførar Andrij Sadovji ifølge Reuters.

Ber folk holde seg inne

Myndighetene i hele Ukraina har bedt folk om å holde seg i bomberommene i dag, ettersom det er muligheter for nye rakettangrep gjennom dagen.

Ordføreren i Melitopol hevder rakettene ble skutt fra den russisk-okkuperte byen Tokmak i Ukraina.

LETER: Ukrainske styrker søkte torsdag 6. oktober gjennom den ukrainske småbyen Jampil på jakt etter russere. Reporter: Håvard T-L Knutsen. Video: AP. Vis mer

Angrepet i Zaporizjia skjer dagen etter at Russland bombet en rekke ukrainske byer som hevn for det de mener var et ukrainskledet angrep mot Krim-broen. I Kyiv ble tre skoler, en barnehage og 45 boligbygninger truffet av russiske angrep, ifølge byens ordfører Vitalij Klitsjko.

Totalt ble minst 19 personer ble drept og over hundre personer ble såret under angrepene mandag.

Krigen i Ukraina

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer